Skip to content
Politică

Se pregătesc mișcări tectonice pe scena politică românească? Turcescu: E o frământare întreagă! EXCLUSIV

mediafax.ro

Se pregătesc mișcări tectonice pe scena politică românească? Potrivit unor surse, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, s-ar afla în negocieri cu liderul PNL, Ludovic Orban, pentru o trecere de la partidul lui Tomac la formațiunea liberalilor.

În acest context, contactat de PSNEWS.RO, Robert Turcescu a dezmințit ipoteza menționată, adăugând că ”deocmadată nu există așa ceva”.

Nu plec nicăieri. Am făcut la vremea respectivă (acum două săptămâni în Congres), când s-a pus aceeași întrebare… am anunțat foarte clar că nu plec nicăieri. Aici sunt. Punct. Ce ne-o rezerva viitorul, vom vedea ce se va întâmpla, ce ne va rezerva viitorul. Deocamdată nu există așa ceva, sunt concentrat pe alte chestiuni. Avem Codul Penal la Parlament, avem legea offshore, sunt lucruri foarte importante, stăm acum de plimbări polticie dintr-un aprtid în altul? E cu Ludovic Orban m-am văzut odată la lansarea revistei Music unde am discutat despre presă și despre starea în care se află presa în momentul de față, de față cu Sabin Orcan, Mircea Marian, toți oamenii care erau de față acolo. Nu există așa ceva. Să știți că eu sunt genul de om care înainte de a face o astfel de mutare o să anunț eu. Dacă fac vreodată vreo mutare, mă mișc la vreun partid…dar nu e cazul. Am intrat în PMP, stau aici, vedem noi ce se mai alege de partidul acesta, cum o fi, cum n-o fi”, a declarat Robert Turcescu.

În altă ordine de idei, am discutat cu Robert Turcescu și despre situația partidului condus în acest moment de deputatul Eugen Tomac. Concret: PMP-istul a atras atenția că ”fără o opoziție unită alegerile din 2020, vă dau scris de pe acum, indiferent că va mai fi Dragnea la conducerea PSD sau cine vreți, vor fi câștigate tot de PSD”.

”Suntem un partid care, ca mai toate partidele din România în momentul de față, are diverse probleme. Ne mai pleacă oameni, se mai desființează organizații. E o frământare întreagă pe scena politică, nu pot să vă mint și să vă spun că totul este minunat și roz. Și asta se vede, că au fost chestiuni publice. Însă, în același timp, eu tot suțin un lucru care tot sper să îl văd în următoarea perioadă și cât mai curând posibil pus în aplicare: un front al opoziției unite (vorbesc de opoziția anti-PSD), care nu înseamnă neapărat că ne vărsăm ca aprtid în alte partide, că facem fuziuni prin absorbție sau mai știu eu ce alte chestiuni. O platformă care să fie coerentă în acțiuni și în delcarații în legătură cu opoziția anti-PSD. Fără o opoziție unită cât mai rapid, nu cum vor unii între alegerile locale și cele parlamentare pentru că va fi foarte târziu deja, din punctul meu de vedere dacă nu se întâmplă această mișcare în această toamnă, lucrurile sunt pierdute. Fără o opoziție unită alegerile din 2020, vă dau scris de pe acum, indiferent că va mai fi Dragnea la conducerea PSD sau cine vreți, vor fi câștigate tot de PSD. Dacă opoziția nu înțelege să își asume o astfel de platformă unită, vor pierde și viitorul ciclu de alegeri tot în favoarea social-democraților”, a continuat acesta.

Chestionat dacă în rândurile acestei opoziții unite vede inclusiv partidul lui Victor Ponta, Robert Turcescu a replicat:

”Nu știu dacă partidul lui Victor Ponta este un partid anti-PSD. Partidul lui Victor Ponta, din punctul meu de vedere, este un partid anti-Dragnea în condițiile în care domnul Victor Ponta își imaginează că va mai reuși vreodată să ajungă la conducerea PSD. Asta e ținta domnului Ponta. O coaliție anti-PSD nu este o coaliție conjuncturală pentru dărâmarea lui Dragnea de la conducerea PSD. Oameni ca Dragnea sunt suficienți în PSD, pleacă Dragnea și apare altul. Asta nu înseamnă că ne putem alia așa doar pe ideea matematică. Am văzut cum arată aritmetica parlamentară la moțiuni de cenzură, deci nu ne facem iluzii. Opoziția are obligația în acest moment să dea o perspectivă electoratului anti-PSD. Electoratul anti-PSD nu poate fi răspândit în momentul de față în opțiuni de genul ”Eu votez PMP 5%, cu PNL 17%, USR 5%, Cioloș 3%”. Nu așa se fac lucrurile”, a subliniat Turcescu.

Nu în ultimul rând, întrebat despre reacția PMP la ideea constituirii unei opoziții unite, parlamentarul a subliniat că ”părerile sunt împărțite”.

”Părerile sunt împărțite. Îi înțeleg și pe cei care spun că PNL-ul încă mai are oameni care oftează după perioada în care erau la guvernare în formula USL. Am și colegi care au avut experiențe neplăcute, lucrând în PNL și politica este și pe frustrări personale și tot soiul de chestiuni de genul acesta. Însă, în cele de urmă, de fiecare dată când discutăm, eu încerc să le arăt că există în politică momente în acre trebuie să faci tabula rasa în ceea ce privește trecutul și să încerci să ai o proiecție de viitor iar viitorul partidelor anti-PSD nu există în absența unor proiecte comune”, a susținut deputatul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *