Skip to content
Coronavirus

Se pregătesc noi restricții pentru români! Ce măsuri vor fi anunțate, în contextul creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Se pregătesc noi restricții pentru români, în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut alarmant în România. Surse guvernamentale au dezvăluit pentru PS News că secretarul de stat Raed Arafat ia în calcul să propună Guvernului restricționarea deplasării populației pe perioada noapții și introducerea obligativității purtării măștii de protecție pe tot teritoriul național, indiferent de rata de incidență.

Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește astăzi, înaintea ședinței de guvern programată la ora 19:00, pentru a decide noi restricții și măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Amintim că miercuri seară, premierul Ludovic Orban a avut o ședință operativă cu reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea pandemiei de coronavirus. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență și ai MApN.

Bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere. Alte 9.714 de îmbolnăviri – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 276.802, potrivit datelor transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 121 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.014 pacienți – un nou record absolut.

Cele mai multe noi cazuri de coronavirus – 1.084 – continuă să fie raportate în București, însă o situație îngrijorătoare este în județele Timiș și Cluj, care în ultimele 24 de ore au raportat peste 500 de îmbolnăviri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *