Skip to content
Politică

Se răscoală Bucureştii! Lumea vrea capul lui Oprea

Se răscoală Bucureştii! Deja au fost anunţate proteste în Capitală, sâmbătă şi duminică, prin care cei nemulţumiţi cer demisia viceprim-ministrului Oprea, după moartea poliţistului care îl însoţea, pe motocicletă, în coloana oficială.

Astfel, comunitatea motocicliştilor organizează, sâmbătă, începând cu ora 19:00, o „acţiune de comemorare a omului şi motociclistului Bogdan Gigină”, scrie pe Facebook Sorin Mărgărit, consilier PNL la Primăria Bucureşti.

„Întâlnirea va fi la locul accidentului pe Ştirbei Vodă, participanţii vor purta în semn de omagiu o banderolă albă pe braţ. Condoleanţe familiei îndurerate”, mai transmite consilierul.

Alt eveniment va avea loc, duminică, de la ora 14:00, în Piața Universității, şi este intitulat ”NU abuzului de putere! Oprea, demisia!” Click aici pentru a accesa pagina de Facebook a evenimentului.

”Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.

Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională.

Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă.

Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor.

Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere.

Vă aşteptăm!” transmit organizatorii.

3 comentarii la “Se răscoală Bucureştii! Lumea vrea capul lui Oprea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *