Skip to content
Societate

Se reiau slujbele în Biserică! Regulile, stabilite de MAI și Ministerul Sănătății

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Surse politice susțin că în ședinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia reluării slujbelor din biserici, iar un anunț în acest sens ar urma să se facă în cadrul ședinței de Guvern. Astfel, ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății au stabilit, printr-un ordin comun, câte persoane au voie în biserică în perioada stării de alertă, ce suprafață trebuie să ocupe fiecare credincios și care este distanța socială dintre aceștia în biserică.

Contactat de PS News, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, nu a confirmat încă o decizie în acest sens. „Încă nu s-a comunicat ceva oficial. Așteptăm”, a declarat acesta pentru PS News.

" "
" "

PSD mai cere şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor. În cazul în care Guvernul nu va face acest lucru, social-democraţii vor veni cu un proiect de lege prin care să forţeze Guvernul să le deschidă, spun surse politice.

Amintim că săptămâna trecută, Patriarhia Română le-a cerut autorităților „revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”, cu respectarea regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *