Skip to content
Puterea Știrilor Video

Se reunește dreapta politică? PNL nu neagă o eventuală fuziune cu PMP și ALDE. Fenechiu: Ideea de a unifica toate forțele de dreapta a fost întotdeauna o prioritate

" "

Liberalul Daniel Fenechiu, lider de grup al senatorilor PNL, invitat în studioul „Puterea Știrilor” nu neagă o eventuală fuziune cu PMP, sau chiar cu ALDE. Astfel, întrebat dacă ne-am putea aștepta pe viitor la o fuziune cu PMP, Fenechiu a replicat:

„Din perspectiva PNL, ideea de a unifica toate forțele de dreapta a fost întotdeauna o prioritate, dar lucrul acesta nu se poate întâmpla oricum și în orice condiții. PNL este un partid care și-a atins țintele electorale. Este o decizie pe care ei( n.r-PMP), în primul rând, ar trebui să o ia, să vadă care este direcția spre care vor să meargă. Dacă își doresc să contribuie la constituirea unei mari forțe de dreapta, PNL este deschis să discute. Întotdeauna am avut deschidere.

" "
" "

E adevărat, acolo există persoana lui Traian Băsescu care implică anumite lucruri din perspectiva unui astfel de demers, dar u siguranță lucrurile sunt rezolvabile, timpul și evoluțiile politice putând să influențeze orice idee ce acest fel”, a precizat liberalul.

Fuziune PNL-ALDE?

„O mare parte din colegii din ALDE sunt plecați din PNL. Și acolo este o situație similară, doar că la ALDE nu e Traian Băsescu, este Călin Popescu Tăriceanu. Până în momentul de față am auzit multe scenarii, că urmează să le dăm locuri, că urmează să-i înghițim. Nu au existat asemenea discuții într-o manieră formală”, a declarat Fenechiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *