Skip to content
Politică

Se risipește isteria din jurul lui Burnei. Mărturia unei mame: Am descoperit un om extraodinar

libertatea.ro

Se risipește isteria din jurul ortopedului pediatru Gheorghe Burnei. Citiți în cele ce urmează mărturia unei mame care îi mulțumește medicului pentru că i-a operat copilul.

Site-ul Magnanews.ro – al jurnalistului Ovidiu Zară – prezintă duminică situația Georgianei Gabriela Iacobuță, o persoană care locuiește mai mult în afara țării (acum în Statele Unte ale Americii), care a beneficiat inclusiv de opinia medicilor occidentali.

Iată o parte a discuției dintre site-ul de știri și Georgiana Iacobuță:

Reporter: În ce împrejurări l-ati cunoscut pe profesorul Burnei?

Georgiana Iacobuță: Pe domnul Profesor Burnei îl cunosc de mult timp, însă personal din anul 2015, anul în care am depistat că fetița mea Paola are scolioza și a trebuit să fie operată , cât mai urgent, diagnostic pus de mai mulți medici. Am descoperit în acel an un om extraodinar, un om care mai presus de experiență și profesionalism este aproape sufletește de oameni, o persoană pe care îmi este foarte greu s-o definesc în cuvinte.

R: Cum ati contura personalitatea profesorului Burnei?

GI: Având în vedere că lucrez într-un domeniu asemănător, adică lucrez cu oamenii, intru în contact cu dramele și problemele lor și încerc din răsputeri să-i ajut, am apreciat atitudinea profesionistă a domnului profesor Burnei și fapul că informațiile și instrucțiunile furnizate de dumnealui au fost la obiect, foarte clare și concise. Urmând cu strictețe aceste instrucțiuni, copilul meu este acum sanatos și fericit. Aș fi putut sa merg în orice spital din lume, dar am ales să-mi tratez copilul în România la dnul profesor Burnei pentru că știu, de la alți cunoscuți și m-am convins și eu că este un medic foarte bun și cu rezultate pe măsura. Nu mi-a pretins și nici nu i-am oferit nimic. Știu că numai operația costa 10.000 euro plus cheltuielile suplimentare. Pentru următoarea operație de toracoplastie am să mă prezint tot la dânsul, indiferent unde va lucra.

R: Cum comentati discreditarea masivă a profesorului Burnei în spațiul public?

GI: Din păcate, în Romania, presa nu este obiectivă și din majoritatea evenimentelor, întâmplărilor mass-media preia doar partea urată, doar scandalul, fără a cerceta, fără a da dreptul la replică, fără a prezenta mai multe puncte de vedere.

R: Considerați că i s-a făcut o nedreptate medicului Gheorghe Burnei. De ce?

GI: Din punctul meu de vedere, da. Având în vedere cele relatate mai sus dar și a faptului că în sistemul nostru de sănătate lipsesc cu desăvârșire profesioniștii, măsurile luate împotriva domnului profesor Burnei au fost chiar exagerate. Zilnic ne pleacă din țară persoane care se pot ingriji de sănătatea noastră și în care putem avea încredere, iar în momentul în care există și profesioniști care aleg să ne îngrijeasca pe noi și copii noștrii, mass media, dornică de stirii scandaloase, are grijă să-i discrediteze. De asemenea sistemul nostru de justiție, unul departe de a fi perfect, foarte tolerant cu cei ce fac parte din clasa politică, devine foarte strict cu cei ce fac parte din alte clase, în cazul acesta cu un Medic ( un om de care depinde viața copiilor noștrii și chiar ai lor). În loc să fie ajutat să lucreze și experiența acumulată să fi fost folosită mai departe este chinuit și purtat prin tribunale. În oricare stat din lume, un asemenea om, ar fi fost onorat și respectat, nu denigrat și umilit”.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *