Skip to content
Politică

Se rostogolește bulgărele: Netanyahu, vizită la București

nuevospapeles.com

Se rostogolește bulgărele în planul politicii externe: premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, va efectua o vizită la București.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Turismului israelian, Yarin Levin, pentru TVR. Oficialul a adăugat că guvernele României şi Israelului vor avea o reuniune comună la Bucureşti în lunile următoare, fără însă ca Levin să precizeze vreo dată în acest sens.

„Cred că ceea ce ar trebui să facem anul acesta pentru a celebra cei 70 de ani de relaţii diplomatice ar trebui să facem ceea ce numim reuniunea G2G, a celor două guverne, şi cum ultima şedinţă comună a avut loc în Israel în 2014, e rândul nostru să fim cei norocoşi şi să facem reuniunea anul acesta, în România. De altfel, acesta este mesajul cu care mă voi întoarce în Israel, mai ales că vrem să punem la punct o mulţime de cooperări bilaterale pe care vrem să le promovăm. O asemenea şedinţă comună va fi nu doar simbolică, ci în avantajul concret al ambelor ţări”, a punctat guvernantul de la Ierusalim. Același Yarin Levin are programată joi o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

Vestea legată de vizita lui Netanyahu vine după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă și președintele PSD, Liviu Dragnea, au început demersuri pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *