Skip to content
Politică

Se rupe coaliția de guvernare? Prima reacție din PNL

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, liberalul Marcel Boloş, a declarat, joi, la Iaşi, despre posibilitatea ruperii coaliţiei PNL-PSD, că România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică, el adăugând că nu vede o alternativă pentru actuala guvernare.

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ruperii actualei coaliţii guvernamentale, ministrul Marcel Boloş a răspuns că nu crede că se va întâmpla acest lucru, el precizând că actuala coaliţie PNL-PSD are avantajul că asigură stabilitate politică şi decizională.

„Să nu uităm că în vreme de criză, dacă se adaugă şi instabilitatea politică, eu nu văd cum România ar avea un mers firesc al lucrurilor. Având un asemenea buget imens de investiţii de 80 miliarde de euro, numai asta mai lipseşte României, să se confrunte cu o instabilitate şi să nu se mai poată lua deciziile necesare pentru ca investiţiile să se poată implementa. România anului 2026 sau a anului 2029, după ce aceste investiţii se vor face, ar trebui să arate cu totul altfel”, a declarat Marcel Boloş.

Potrivit lui Boloş, stabilitatea decizională şi politică este un bun câştigat, iar „România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică în condiţiile în care crize peste crize trebuie rezolvate”. „Vedeţi criza energetică, criza pandemică, criza războiului. În fiecare zi trebuie să fii atent ca să îţi adaptezi, ca Guvern, deciziile la tipul de criză cu care te confrunţi. Nu văd alternativă astăzi pentru guvernare”, a afirmat ministrul Marcel Boloş.

Surse politice susțin că în formațiunea politică condusă de Nicolae Ciucă s-a instalat temerea potrivit căreia social-democrații s-ar pregăti să iasă de la guvernare în această toamnă, pe motiv că PNL nu va fi de acord cu noul pachet social, despre care liberalii spun că ar avea un impact bugetar de aproximativ 40 de miliarde de lei.

„Este această temere în PNL în perioada asta, mai ales că au ajuns și la noi niște discuții purtate între ei (n.r – social-democrați). Trebuie cumva să ne pregătim și pentru asta (n.r – alegeri parlamentare anticipate în primăvara anului viitor)”, au precizat sursele citate.

PSD pregătește noi ajutoare sociale

Pensionarii vor avea parte de noi măsuri sociale, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi. Tot acesta a precizat că aceste măsuri ar putea fi extinse și la alte categorii de vârstă. „Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi.

Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată”, a explicat Budăi.

Budăi a precizat că încă se lucrează la ele şi le va anunţa când se vor implementa. „Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.  Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate.

Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a declarat Marius Budăi.

DETALII AICI: Scenariu negru în PNL: PSD ar putea ieși de la guvernare în această toamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *