Skip to content
Politică

Se rupe USR? Nicușor Dan, la momentul adevărului

epochtimes-romania.com

Fostul lider al USR, Nicușor Dan, invitat marți seară la postul de televiziune Digi 24, a vorbit despre riscul ruperii partidului în două sau mai multe tabere.

În acest context, Nicușo Dan a precizat e că în USR există două grupări – „USR progresist”, reprezentată de Vlad Alexandrescu şi Florina Presadă, şi „USR liberal”, susţinut de Cristian Ghinea şi Dan Barna.

„Cele două manifeste care au apărut în opinia publică (n.r. despre referendumul intern privind familia) nu reprezintă, în opinia mea, două jumătăţi din partid. Reprezintă opinia unor grupuri care împreună nu ştiu dacă au 20% din membrii partidului. În opinia mea, membrii USR doresc să continue împreună şi să reducă această tensiune pe o chestiune de ordin ideologic care nu este pe agenda publică în momentul ăsta”, a spus Nicuşor Dan, marţi seară, la Digi 24.

Totodată, întrebat dacă există riscul ruperii Uniunii, Nicuşor Dan a arătat că, în opinia sa, ”riscul e destul de redus”. ”El există, dar e mic”, a punctat fostul lider USR.

El a precizat că „nu a existat niciodată vreun refuz” al său vizavi de invitarea în partid a lui Dacian Cioloş, dar „nicio cerere de intrare în partid” a fostului premier.

„Venirea lui Cioloş în USR ar fi avut şi avantaje şi dezavantaje – avantaje de notorietate, dezavantaje de a pierde din imaginea de partid construit de la firul ierbii pe care USR îl avea. În momentul în care venea Cioloş, în opinia publică USR ar fi devenit partidul lui Cioloş, nu ar mai fi avut atributele astea de un partid care nu a fost la guvernare (…) Dacian este o persoană conservatoare. Nu e un secret pentru nimeni. E un pic comic că persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui Cioloş în USR sunt cele care vor să definească acum un partid progresist în care Dacian Cioloş să nu îşi găsească locul de fapt”, a adăugat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *