Se schimbă buletinele în România. Când apar și ce trebuie să știi despre cartea digitală de identitate

buletin
Sursa foto: Facebook - Poliția Română

Într-un pas major către modernizarea administrativă, România se îndreaptă către eliminarea hârtiilor și dosarelor fizice în favoarea actelor digitale.

În curând, cetățenii vor putea obține actele de stare civilă electronic, iar momentul în care vor putea avea în mână o carte de identitate electronică se apropie tot mai mult.

Cum se schimbă buletinele

Scriam recent aici că se schimbă buletinul, pașaportul și actele de studii în România și le vei avea pe telefon. Acum, potrivit declarațiilor lui Cătălin Giulescu, directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru Știrile ProTV, progresul este deja vizibil în implementarea sistemului informatic integrat pentru emiterea actelor de stare civilă. Acest sistem funcționează deja într-un județ și în curând va fi accesibil și pentru cetățeni și alte autorități publice.

Astfel, într-un interval scurt de timp, actele de stare civilă vor deveni disponibile în format digital, iar cetățenii nu vor mai fi solicitați să prezinte certificatele de naștere sau de căsătorie în format fizic. În prezent, există deja 68,5 milioane de acte de stare civilă digitale încărcate în sistem, iar lucrările continuă pentru aproximativ 9 milioane de acte de stare civilă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: