Skip to content
Societate

Se schimbă legea în Germania! Bavarezii nu vor mai fi obligați să aleagă între masculin și feminin

" "

Germanii care nu se simt nici bărbați, nici femei, pot alege acum categoria “diferit” în actele oficiale. Parlamentul Germaniei a aprobat o lege care introduce un al treilea gen pentru cetățenii săi. Germanii nu mai sunt obligați acum să aleagă între masculin și feminin, ci pot fi diferiți, dar cu o condiție care a atras unele critici.

Noua lege prevede într-adevăr o a treia opțiune în ceea ce privește genul germanilor, pentru cei care nu se consideră nici femeie, nici bărbat.

" "
" "

Însă, pentru a putea alege opțiunea diferit, este necesar un certificat medical. Grupurile care reprezintă persoanele homosexuale și transgender au criticat condiția inclusă în lege, argumentând că fizicul nu este singurul factor care ar trebui luat în calcul, existând în acest caz o puternică latură sentimentală, scrie profit.ro.

Noua lege a fost votată după ce în urmă cu mai bine de un an cea mai înaltă instanță legislativă din Germania a decis că alegerea strictă între cele două genuri tradiționale este discriminatorie și încalcă libertățile persoanelor. Instanța a ordonat Legislativului să creeze o clasificare ce include o a treia opțiune sau să renunțe definitiv la clasificarea pe bază de gen a cetățenilor germani.

În 2013, Germania a devenit prima țară europeană care le permite părinților ai căror copii se nasc cu caracteristici fizice ale ambelor sexe să lase necompletată rubrica gen a certificatelor de naștere. Cea mai avansată țară din acest punct de vedere este considerată Argentina, care încă din 2012 le permite cetățenilor săi să-și schimbe încadrarea genului fără aprobarea vreunei instanțe sau certificat medical.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *