Se schimbă legislația de plafonare a prețurilor la energie și gaze 

Gaze
Sursa foto: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Legislația de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze urmează să se schimbe. La fel și prețul pe care românii îl plătesc.

Potrivit unui draft de Ordonanță de Urgență consultat de economica.net, noua legislație prevede o mulțime de modificări.

Important de subliniat este faptul că draftul nu este încă public și poate suferi modificări. Printre principalele schimbări amintim:

Mecanismul de plafonare a prețurilor finale pentru consumatorii casnici și noncasnici de energie electrică și gaze va fi prelungit cu un an față de termenul inițial, până la data de 31 martie 2026, dar unele prevederi vor fi modificate.

Toți consumatorii non-casnici de energie electrică vor plăti un preț maxim plafonat de 1 leu/kWh, începând cu 1 aprilie 2024.
Prețul maxim plafonat pentru consumatorii casnici cu un consum cuprins între 255 și 300 kWh/lună va fi maximum 1,2 lei/kWh, în scădere de la 1,3 lei. La fel va fi facturat și consumul lunar de peste 300 kWh al casnicilor, cu 1,2 lei/kWh. Noile plafoane vor intra în vigoare la 1 aprilie 2024. Celelalte plafoane pentru casnici nu se schimbă.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: