Skip to content
Știri

Se schimbă regulile de plată a militarilor. Cum se vor calcula noile salarii și bonusurile soldaților

Direcţia generală financiar-contabilă (DGFC) a emis reglementări, aprobate prin ordin al ministrului apărării naţionale, privind modul de aplicare a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice coroborate cu cele ale OUG nr. 114/2018.

„Pentru personalul militar şi civil se menţine, şi în acest an, decontarea serviciilor turistice în limita valorică de 1.450 de lei. Nu mai există, însă, obligativitatea ca personalul să beneficieze de decontarea acestor servicii doar pe timpul concediului de odihnă. Astfel, potrivit legislației fiscale, contravaloarea serviciilor turistice nu se impozitează pe perioada concediului de odihnă. În celelalte cazuri, când personalul nu se află în concediu de odihnă, valoarea decontată se supune impozitării cu 10%, scrie Evenimentul Zilei.

O altă noutate, o reprezintă faptul că personalul poate beneficia de servicii turistice până la sfârșitul anului, fără a mai exista limitarea prevăzută anul trecut, respectiv efectuarea concediului de odihnă până 30 noiembrie. Decontarea serviciilor turistice se poate face ori de câte ori acestea au fost prestate, nu doar într-o singură tranșă, așa cum era reglementat anul trecut”, a declarat șeful Direcției management financiar-contabil și al sistemului de salarizare din DGFC, colonel Daniel Mitu, pentru site-ul Armata României.

Mai multe detalii pe acest sunt disponibile pe www.evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *