Skip to content
Sport

Se schimbă regulile la extragerile LOTO

Un grup de parlamentari a venit cu propunerea de a schimba regulile după care se fac extragerile Loteriei Române astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni de fraudă.

Astfel, aleșii doresc să schimbe radical modul în care se extrag numerele la jocurile Loteriei Române, astfel încât nimeni să nu mai aibă dubii că acestea sunt bazate exclusiv pe noroc, potrivit romaniatv.net.

Concret, aceștia vor să înlocuiască actualul sistem de extragere unde bilele sunt împinse în urnă printr-o suflantă, cu o extragere făcută de copii, după un model de succes existent în Spania, de exemplu. Mai exact, în ziua jocului un număr de copii legați la ochi vor fi cei care extrag bilele din urne în care sunt puse toate numerele participante la tipul respectiv de joc.

Astfel, spre exemplu la Jocul 6/49 vor exista 6 copii aflați fiecare într-un alt oraș din România care vor scoate fiecare un număr câștigător din urnă. Primul număr extras într-un oraș nu se va mai afla în nici o urnă din celelalte 5 orașe, la fel al doilea și tot așa până la final. La fel se va proceda și la celelalte jocuri.

Aleșii spun că în acest fel nu va mai putea exista suspiciunea de fraudare a jocului întrucât nimeni nu va putea ști ce numere aleg copiii.

Sunt tot felul de suspiciuni la LOTO de fraudarea rezultatelor în favoarea cuiva. Ba, că se știu numerele extrase dinainte cu ajutorul unui program special de calculator, ba că ies acele numere care înainte de joc sunt lăsate intenționat mai ușoare decât celelalte… Dacă introducem acest sistem nou cu copii, nimeni nu va mai putea nici măcar bănui Loteria că face matrapazlâcuri, întrucât copiii sunt legați la ochi și nu văd ce bile extrag”, a spus pentru Libertatea unul dintre aleșii care vor să revoluționeze jocurile LOTO

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *