Skip to content
Politică

Se scufundă ”Titanicul PSD”? Cum au pierdut social-democrații bătălia cifrelor EXCLUSIV

gazetadenavodari.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai recente informații referitoare la situația din interiorul Partidului Social Democrat (PSD), care pe zi ce trece devine tot mai tensionată.

Se face o săptămână de când scrisoarea deschisă a Ecaterinei Andronescu, postată pe pagina personală de Facebook, avea să rupă partidul în două: pe de o parte, cei care aveau să devină mult mai conștienți de faptul că pașii pe care îi face partidul nu sunt întocmai cei care ar asigura un succes al PSD la alegerile viitoare, și pe de altă parte, cei care care aveau să îl asigure pe Liviu Dragnea de toată susținerea, indiferent că acest lucru ar fi însemnat, poate, un drum spre sfârșit.

Că Partidul Social Democrat (PSD), formațiune la conducerea căreia se află Liviu Dragnea, trece prin momente dificile, nu mai este deloc un secret. Adunate, fie în jurul lui Liviu Dragnea, fie în jurul senatoarei PSD, Ecaterina Andronescu, vocile grele ale partidului au intrat într-o grevă a tăcerii, fapt care poate da naștere multor semne de întrebare: Se pregătește debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului? Riscă Ecaterina Andronescu să fie exclusă din PSD? Este fosta șefă a Educației cu un picior în formațiunea nou-construită a lui Victor Ponta, Pro România? Se pregătește ex-premierul să dea lovitura mult visată prin preluarea PSD-ului?

Multe semne de întrebare la care, însă, deocamdată nu avem niciun răspuns. Pe de altă parte, un lucru este cât se poate de sigur: partidul condus de Liviu Dragnea a pierdut viitoarele alegeri, fie ele prezidențiale sau europarlamentare, pe mâna sa în doar câteva zile. Cum? Simplu: a avut nevoie de doar două-momente cheie pentru a se prăbuși încet dar sigur, nu numai în sondaje, ci și în ochii propriului electorat.

1.Pesta porcină

Pesta porcină africană, boala periculoasă, fără tratament sau vaccin în momentul de fata, care afectează speciile domestice și sălbatice de porcine, avea să le dea mari bătăi social-democraților, chiar în mijlocul verii. Situația de necontrolat, în care mii de gospodării cu zeci de mii de porci sacrificaţi au pătimit la propriu din cauza incapacității unui Executiv care nu a știut să facă față din timp pericolului, se va regăsi cu siguranță pe nota de plată de la alegerile din 2019.

Amintim că într-un amplu interviu pentru PSNews.ro, Valeriu Tabară, fost ministru al Agriculturii, a dezvăluit că se știa că există focare în jurul României, de mai bine de un an de zile, si nu s-a luat aproape nicio măsură.

DETALII AICI: Implicațiile nebănuite ale crizei momentului. Fost ministru al Agriculturii: Se știa de mai bine de un an! EXCLUSIV

De ce a tăcut Viorica Dăncilă? De ce nu s-au luat măsuri din timp, dacă se știa de pericolul cu care avea să se confrunte milioane de români?

2, Protestul diasporei

Un alt moment, care cu siguranță nu va lipsi de pe nota de plată pe care PSD-ul o va plăti în ziua votului de anul viitor, este modalitatea de acțiune a Jandarmeriei Române la protestul diasporei din 10 august. Intervenția brutală a Jandarmeriei, despre care toată presa – inclusiv cea de peste hotare – a scris zile la rând, rănirea a sute de români, dar și explicațiile prea puține având în vederea intensitatea evenimentelor, aveau să umple oala cu nemulțumiri a milioane de români, sătui deja de traiul din ce în ce mai greu din țara noastră. Și toate acestea se vor vedea și vor lovi formațiunea politică la conducerea căreia încă se mai află Liviu Dragnea, acolo unde doare cel mai tare: la voturi.

Situația, însă, avea să devină și mai dificilă pentru PSD, atunci când una dintre cele mai voci grele ale partidului, avea să dea semnalul de alarmă: așa nu mai merge, Liviu Dragnea trebuie să își dea demisia, iar Viorica Dăncilă să își ia Guvernul și să plece acasă! Însă, având în vedere situația prezentată mai sus, cu care șeful PSD, afundat într-o tăcere cruntă, se confruntă de câteva săptămâni bune, se nasc următoarele întrebări: demisia lui Dragnea și plecarea lui Dăncilă îi va face pe români să uite ”focurile” verii? Mai poate PSD să redobândească încrederea alegătorilor? Mai este PSD o opțiune de vot? Rămâne de văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *