Skip to content
" "
Politică

Se solicită intervenția ambasadelor și a Comisiei Europene cu privire la scandalul din jurul cazului ”Rarinca”. Care-i demersul care poate cutremura actualul CSM

" "

Scandalul din jurul Marianei Rarinca, femeia achitată definitiv după ce a stat 6 luni în arest preventiv, pare să ia amploare de la o zi la alta.

Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, solicită, prin intermediul unui apel public făcut pe pagina sa de socializare, intervenția ambasadelor europene la București și a Comisiei Europene în scandalul ”Rarinca.”

De asemenea, șeful PNTCD punctează că punctul de vedere public al CSM cu privire la acest scandal este unul inacceptabil și solicită o ședință de urgențăa Senatului și a Camerei Deputaților în care să fie aprobată o hotărâre prin care să fie întocmit un raport negativ la adresa CSM și, ulterior, să fie organizate alegeri pentru componența acestei instituții.

Iată explicațiile integrale ale lui Aurelian Pavelescu:

”Comunicatul de presa al Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la cazul „Rarinca”, inacceptabil. Aceasta este o actiune flagranta impotriva democratiei si statului de drept a forului reprezentativ al autoritatii judecatoresti. Solicit demisia Presedintelui CSM. Solicit Senatului Romaniei, Camera Superioara a Parlamentului, reunirea in sedinta de urgenta. Senatul, care, potrivit legii, avizeaza componenta CSM, sa adopte o Hotarare prin care sa aprobe un Raport negativ la adresa CSM si, astfel, sa creeze cadrul unor noi alegeri pentru componenta Consiliului. Situatia este de o gravitate fara precedent. Iata motivele:

1. CSM este un for colegial, reprezentativ, al autoritatii judecatoresti, dar care NU are atributii de infaptuire a actului de justitie. Actul de justitie se infaptuieste, exclusiv, prin instantele de judecata. CSM nu este instanta de judecata.

2. CSM NU are competente de evaluare a actului de justitie concret, exprimat prin hotararile judecatoresti, nu se poate pronunta asupra corectitudinii sau incorectitudinii acestor hotarari.

3. CSM NU are competente in a cenzura declaratiile politice, dezbaterea publica si nici opiniile cu privire la hotararile judecatoresti, libertatea declaratiilor, dezbaterii si opiniilor fiind garantata de Constitutie si de Tratatele internationale la care Romania este parte. Libertatea de exprimare NU poate fi limitata, opiniile nu pot fi supuse controlului si nici presiunilor sau amenintarilor venite din partea CSM, care s-a constituit in aparat de cenzura si de represiune.

4. Prin Comunicatul de presa in cazul „Rarinca”, CSM a incalcat flagrant Constitutia, prin urmatoarele:
– a justificat, acoperit, cautionat, o eroare judiciara (abuz) flagranta, si anume, arestarea preventiva pentru 6 luni a unei persoane care a fost achitata, ulterior, definitiv de catre instanta, prin urmare a unei persoane nevinovate;
– a justificat, acoperit, cautionat, actiunea „murdara” a Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, de a formula o Plangere penala impotriva unei persoane nevinovate, sub pretextul dreptului generic de petitionare. Este inacceptabil ca, un profesionist in drept, cu functia cea mai inalta din puterea judecatoreasca, sa fie tratat ca intangibil, in conditiile in care opinia publica cunoaste conditiile scandaloase in care Livia Stanciu s-a napustit asupra unei persoane lipsite de aparare, cu plangere penala, pentru a o distruge fizic si psihic, in dispretul principiilor deontologice care guverneaza Statul Magistratilor;
– a lansat un atac de natura politica, in afara cadrului legal, impotriva tuturor celor care, in numele dreptatii si adevarului, au indraznit sa isi exprime liber indignarea. Comunicatul reprezinta o amenintare directa, cu consecinte juridice, impotriva libertatii de exprimare si democratiei;
– in mod direct, prin Comunicat, CSM a formulat un atac concret asupra judecatorilor ICCJ, care au indraznit sa dispuna o hotarare impotriva intereselor personale ale Liviei Stanciu, Presedintele ICCJ. Comunicatul este un act de amenintare si un precedent la adresa tuturor judecatorilor care, in viitor, vor fi tentati sa incalce „Omerta”.
– CSM s-a constituit intr-un organism de represiune, pretinzand in mod direct ca detine monopolul asupra stiintei dreptului pozitiv, transformand magistratura intr-o casta intangibila, intr-o secta, rupta de popor si de legile in vigoare, care emana de la popor, in numele sentimentului de dreptate.

Solicit Comisiei Europene, ambasadelor SUA si statelor europene, sa ia act de acest derapaj puternic, impotriva democratiei!”, precizează Aurelian Pavelescu pe pagina sa de socializare.

" "

2 comentarii la “Se solicită intervenția ambasadelor și a Comisiei Europene cu privire la scandalul din jurul cazului ”Rarinca”. Care-i demersul care poate cutremura actualul CSM

  1. Are dreptate. Cum de nu a reactionat inca „jandarmul” – respectiv ambasada SUA care reactioneaza la cea mai mica miscare in front?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *