Skip to content
Politică

Se solicită prelungirea mandatelor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene – proiect de lege

camera deputatilor/facebook

Călin Popescu Tăriceanu, Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Kelemen Hunor au depus joi, în Parlament, un proiect de lege care propune prelungirea mandatelor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene. Cei patru lideri cer dezbaterea acestuia în regim de urgență în contextul în care alegerile locale ar putea fi amânate din cauza epidemiei Covid 19, conform hotnews.ro.

Inițiativa legislativă prevede :

-prelungirea mandatelor aleșilor locali cu cel mult șase lui de la încetarea stării de urgență;

-data alegerilor va fi stabilită prin lege de către Parlament.

În urmă cu exact o lună de zile spuneam că trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui să fie amânate până după stingerea pandemiei de coronavirus, ca o dovadă de responsabilitate. La acea vreme, dl Orban a înţeles să facă băşcălie. Acum vedem cu toţii că nu putem avea alegeri locale la termen. Dacă Guvernul nu are curaj să adopte o măsură clară şi fermă în privinţa alegerilor locale, nu e problemă, preia iniţiativa Parlamentul. Astăzi, alături de preşedintele PSD Marcel Ciolacu, preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi preşedintele Pro România Victor Ponta am depus la Parlament proiectul de lege privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, pentru a fi dezbătut în procedură de urgenţă. Ar fi fost bine să fie luată o decizie de când am propus eu, dar e bine şi acum, pentru că timpul ne presează!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o emisiune la Digi 24, că cel mai probabil alegerile locale nu vor avea loc în 28 iunie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *