Skip to content
Politică

Se strânge lațul în jurul Liviei Stanciu. Primul judecător care îi cere public demisia șefei ICCJ și o acuză că ”se ascunde”

Jurnaliștii de la Luju.ro prezintă prima poziție asumată de un judecător prin care îi cere demisia șefei ICCJ, Livia Stanciu, în contextul achitării Marianei Rarinca, femeia care a stat 6 luni în arest preventiv după ce a fost acuzată de procurorii DNA de șantaj la adresa Liviei Stanciu.

Citește și: Scrisoare incendiară a lui Tăriceanu pentru Iohannis în care îi cere să le demită pe Kovesi și Livia Stanciu. DOCUMENT

Este vorba despre judecatoarea Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamt.

Intr-o pozitie trimisa Lumeajustitiei.ro, judecatoarea Baltag precizeaza ca prezenta Liviei Stanciu in fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie pune in pericol credibilitatea magistratilor, astfel incat aceasta ar trebui sa isi dea demisia de onoare. In ceea ce priveste cazul Mariana Rarinca, Gabriela Baltag arata ca Justitia a castigat respectul independentei si al impartialitatii „prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei ‘partenerului de nadejde’”.

Prezentam pozitia judecatoarei Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamt:

Zilele acestea testul de incredere in puterea exemplului indicat cu atata suficienta, in orice imprejurare, de judecatorul Stanciu, care nu uita sa ne aminteasca permanent cine este, a fost picat chiar de protagonista!

Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi după o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni.

Justitia a castigat respectul independentei, al imparțialitatii prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei „partenerului de nadejde”, avand ca izvor doar legea, fiind supusa constiintei celor care au pronuntat-o, cu demnitate, asa cum trebuie sa se intample intr-o stare de normalitate, intr-o societate care-si respecta, fara nicio discriminare, cetatenii.

Daca sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui sa fie preocuparea care sa nu va dea in niciun fel liniste zilele acestea doamna judecator! Prezenta dumneavoastra in fruntea celei mai reprezentative instante, un etalon al dreptatii, pune in pericol credibilitatea magistratilor, iar in ochii unui observator obiectiv sunteti o persoana care nu mai poate beneficia de respectul acestei inalte demnitati!

Dovediti onoare doamna judecator, asteptam demisia dumneavoastra!”, precizează Baltag Gabriela judecator la Tribunalul Neamt.

5 comentarii la “Se strânge lațul în jurul Liviei Stanciu. Primul judecător care îi cere public demisia șefei ICCJ și o acuză că ”se ascunde”

  1. Justitzia trebuie neaparat curatzata de daniletzii , haimanalele , zegrenii shi lichelele tip stanciu numite de parazitul natzional – pustnicul de la Scrovishtea . Nu mai merita sa ramina in functzie nici lulutza cea care are ochelari de cal shi vede numai intr-o directzie .

  2. Da, de aia care au tinut in arest o femeie nevinovata timp de 6 luni. Decat sa functioneze la modul asta, mai bine lipsa ! Sa ramana cei care au achitat-o pe biata femeie, ca aia sunt magistrati adevarati, nu coruptii astia in ajutorul carora sariti voi, parazitii din haznalele basiste !

    1. nu va dati mai stiutor decat sunteti! Urmeaza motivarea….. Livia Stanciu nu minte….
      Prefer subiectul UNSul domnului, Dan Sova.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *