Skip to content
Politică

Se strânge lațul în scandalul de plagiat al Emiliei Șercan. Jurnalista încă tace

tolo.ro

Se strânge lațul în scandalul de plagiat al Emiliei Șercan. Jurnalista încă tace, deși ea însăși și-a construit un renume în a demasca plagiatele altora din lucrările de doctorat.

CITIȚI ȘI: Emilia Șercan iese la rampă după acuzația de plagiat: nu mai știe ce a scris în propria lucrare de licență

" "

După ce, la sfârșitul lunii trecute, ziaristul Traian Deleanu de la publicația sibiană Turnul Sfatului a publicat în oglindă o presupusă copie după lucrarea de licență a Emiliei Șercan și pasaje din diverse cărți pe care Șercan le-ar fi plagiat, același Deleanu a revenit cu un nou episod în urmă cu două zile – de data aceasta, pe site-ul ziarului Adevărul, unde gazetarul din Sibiu susține că a obținut o copie a licenţei chiar de la Universitatea „Lucian Blaga” din localitate, unde a studiat Emilia Șercan. Documentul vine să confirme suspiciunile inițiale și poate fi găsit AICI.

În ciuda celor peste 48 de ore scurse de atunci până în prezent, Șercan nu a prezentat vreun punct de vedere.

Până una-alta, iată ce a scris Traian Deleanu miercuri:

„Lucrarea se află acum în arhiva Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Sibiu, în cadrul căreia a fost transferată arhiva fostei Facultăţi de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, desfiinţată în urma unei restructurări organizatorice a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu.

La sfârşitul lunii mai, în urma cererii jurnaliştilor „Adevărul“ de a consulta lucrarea, rectorul Universităţii „Lucian Blaga“, Ioan Bondrea, a precizat că accesul la lucrare poate fi făcut doar cu acordul autorului. La două săptămâni distanţă, reprezentanţii Universităţii au trimis jurnaliştilor Adevărul o copie conformă cu originalul a lucrării de licenţă a Emiliei Şercan.

„Lucrările de diplomă ale absolvenţilor specializări Jurnalism, promoţia 2003, care şi-au finalizat studiile în cadrul Universităţii «Lucian Blaga» din Sibiu, fosta Facultate de Jurnalistică (în prezent Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane), pot fi consultate la locul de depozitare, aflat în sediul de pe strada Brutarilor nr. 3. Consultarea oricărei lucrări se va face la sediul facultăţii, în prezenţa secretarei Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane“, se arată în răspunsul semnat de rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Paragrafele despre care „Turnul Sfatului“ a spus că ar fi suspecte de plagiat se regăsesc şi în copia conformă cu originalul, pe aproximativ zece pagini din cele 90 ale lucrării”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *