Skip to content
Politică

Se strânge lațul: TOATE băncile cu credite în CHF se vor trezi cu ANPC pe cap

www.observatorulph.ro

Toate băncile care au dat credite în franci elveţieni (CHF) vor fi controlate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat, ieri, preşedintele instituţiei Bogdan Pandelică, prezent în Comisia economică din Senat.

Decizia a fost luată la solicitarea senatorului PNL Daniel Cătălin Zamfir, preşedintele comisiei de specialitate, care, pe lângă şeful ANPC, i-a audiat pe reprezentanţii sectorului bancar în cazul Raiffeisen Bank, potrivit realitatea.net

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a amendat cu 50.000 de lei Raiffeisen Bank pentru practici incorecte şi a dispus încetarea acestora. Decizia ANPC vine în urma solicitărilor făcute de Guvernul Tudose şi de Administraţia Prezidenţială, care au cerut instituţiei să soluţioneze un memoriu al Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC).

Acesta face referire la apariţia în spaţiul public, în luna iulie, a unor documente interne atribuite Raiffeisen Bank, care arată strategia băncii de acordare a creditelor în franci elveţieni (CHF).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *