Skip to content
București

Se teme Firea? Primarul general scoate castanele din foc cu mâna altora EXCLUSIV

observator.tv

Gabriela Firea adoptă o poziție ușor distantă față de scandalurile legate de cheltuirea banului public în mod iresponsabil pe concerte, decorațiuni și alte zorzoane inutile adăugate unui București prăfuit și plin de gunoaie.

De la începutul lunii iulie, viceprimarii Michaela Florescu si Aurelian Bădulescu au primit atribuții în gestionarea unor servicii din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, iar tot din acest moment a  intrat în pâine, cu atribuții clar stabilite, și administratorul public al municipiului, Sorin Chiriță, fostul administrator special al RADET, o companie în insolvență aflată în proprietatea Consiliului General al Municipiului București.

Sarcinile alocate de Firea nu sunt repartizate în mod egal, viceprimarul Florescu fiind direcționat spre zona culturală, cu atribuții în gestionarea a 21 de instituții de acest fel, la care se mai adaugă și diverse chestiuni legate de înfrumusețarea orașului, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și asistență socială.

Celălalt vice din primărie, pare un adevărat favorit al Gabrielei Firea, sub ochiul vigilent al lui Aurelian Bădulescu intrând sectoare unde risipa este la ea acasă de aproape un an: ARCUB, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, Clubul Sportiv Municipal, Administrația Străzilor, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, RATB, RADET etc.

Practic, mai toate găurile negre păstorite de Firea sunt puse în grija lui Bădulescu. Conform spuselor primarului general,  Administrația Spitalelor ar urma să gestioneze în anii următori fonduri de 90 milioane euro, ARCUB a fost în centrul atenției publice, după ce a organizat o serie de specatcole și concerte cu o factură totală de 2,29 milioane de euro în numai 2 luni, iar bugetul Administrației Străzilor depinde de numărul de borduri pe care Primăria Capitalei intenționează să le schimbe periodic.

Citiți și: Firea: două luni de chefuri – 2 milioane de euro EXCLUSIV

E perfect legal. Primarul poate să delege atribuții pentru că are viceprimari. Dacă delegarea se face pentru ca viceprimarii să semneze niște acte ilegale, atunci e ceva ce trebuie investigat. În general, doamna primar evită să semneze și să fie asociată cu lucru contestabile.

Ați văzut, acum avem și un city manager. E același domn Sorin Chiriță, care văd că apare peste tot. E supercompetent.

Trebuie să vedem exact cum funcționează delegarea atribuțiilor și ce semnează domnul Bădulescu și doamna Florescu”, consideră consilierul general Roxana Wring, într-o declarație dată pentru PSNews.ro.

Responsabilitățile lui Bădulescu vor fi dublate și de grija administrării banului public de către noul city manager al Bucureștiului, Sorin Chiriță, un personaj adus din fieful constănțean al cuplului penal Nicușor Constantinescu-Radu Mazăre pentru a supraveghea activitatea RADET.

Acum, Chiriță este învestit cu responsabilitatea de a fi ordonator principal de credite pentru toate instituțiile și serviciile publice de interes local ale municipalității; proiectele finanțate din fonduri europene sau din alte fonduri; achizițiile publice în valoare de până la un milion de lei pentru aparatul de specialitate al Primarului General.

Până acum, Gabriela Firea s-a implicat direct în inițierea unor proiecte și inițiative care au ciuruit bugetul local și a încercat chiar să limiteze controlul consilierilor generali asupra acestor cheltuieli faraonice prin înființarea unor companii-surogat pe structura direcțiilor și serviciilor administrative din primărie.

Dar, chestiunea legalității achiițiilor publice puse în scenă de primarul general a început ă devină o castană prea încinsă pentru mâinile lui Firea, acest lucru fiind evidențiat și de dezertarea unor firme private de audit care preluaseră rolul de cenzori în companiile înființate la propunerea lui Firea.

Citește și: Firmele lui Firea trec pe sistem de avarie. Cenzorii denunță contracte bănoase, membri CA demisionează EXCLUSIV

Astfel, primarul general a decis să găsească alți voluntari care să scoată castanele din foc pentru ea, Chiriță și Bădulescu fiind, în acest moment, principalele marionete aflate în mâna Gabrielei Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *