Skip to content
Politică

Se teme sau nu Florin Cîţu de o „a treia tabără” în PNL?

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat de jurnalişti luni, la Constanţa, dacă se poate forma o „a treia tabără” în PNL, în jurul lui Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, având în vedere anumite comentarii critice ale preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor la adresa lui, potrivit cărora nu ar performa în calitate de premier.

Nu cred, nu ar putea să spună aşa ceva, pentru că ar fi o eroare din partea domnului Bolojan să spună aşa ceva. Investiţiile sunt la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, din ce mă uit eu acum şi pe execuţia bugetară. (…) Am văzut comentariul domnului Bolojan, pe de o parte, sunt lucruri unde are dreptate, unele lucruri unde nu are dreptate.

De exemplu, la reforme – reformele sunt făcute deja şi veţi vedea la execuţia bugetară că avem cheltuielile cu personalul, ca procent din PIB, mai mici, anul acesta, este prima oară după foarte mulţi ani. Dacă asta nu e reformă, ce mai e reformă? Am început, deja, pentru companii să avem anumite reforme„, a susţinut Cîţu.

Premierul a adăugat că nu este de acord nici cu afirmaţiile lui Bolojan în ceea ce priveşte împrumuturile. „Am văzut un comentariu pe împrumuturi. Acolo iarăşi nu sunt de acord cu domnia sa, pentru că anul acesta este primul an şi nu ştiu de ce face acest comentariu, dar este primul an în care ne împrumutăm doar pentru investiţii, deci respectăm regula de aur a fiscalităţii, iar creşterea economică din primul trimestru este bazată doar pe investiţii.

Şi, atunci, am putea să punem aceste comentarii doar într-un context politic, nu într-un context economic, pentru că, acolo, economic nu este niciun fel de justificare pentru aceste comentarii„, a transmis prim-ministrul.

Întrebat dacă îi este teamă de o a treia tabără din PNL, Cîţu a replicat: „Niciodată„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *