Skip to content
Politică

Se tulbură apele în Guvern. Cioloș: „Avem probleme!”

wall-street.ro

Premierul României, Dacian Cioloș, invitat joi seara, în platoul postului de televiziune Digi 24, a reiterat ideea potrivit căreia nu va candida la alegerile parlamentare din acest an.

Mai mult,  întrebat insa daca ar accepta sustinerea PNL si a USR pentru un nou mandat de prim ministru, dupa alegeri, Dacian Ciolos a anuntat ca intentioneaza sa vina, in perioada urmatoare, cu o platforma de reforme si proiecte pe care si-ar dori sa le vada continuate, „nu cu un program de guvernare”, aceasta fiind atributia partidelor politice. „Contributia mea va fi aceasta platforma”, spune Dacian Ciolos, adaugand ca „Nu ma intereseaza sa fiu eu prim ministru, ma intereseaza sa se continue niste proiecte. Daca intr-un fel sau altul voi putea contribui la asta, dintr-o pozitie sau alta…”.

Totodată, Dacian Cioloș a făcut și o serie de precizări esențiale referitoare la problemele pe care le întâmpină cardurile de sănătate.

”Problema este datorata si faptului ca nu exista un contract de mentenanta. In 2015 s-a organizat o licitatie la care nu s-a prezentat nimeni. In 2016 s-au reluat procedurile, a fost o firma castigatoare dar au fost multe contestatii. Problemele poate se trag si din felul in care a fost construit sistemul, dar las specialistii sa isi spuna parerea. Sistemul a fost facut din bani europeni, unde exista reflexul sa nu ne uitam la bani. Sistemul este acesta pe care il avem si trebuie sa lucram cu el. Sper sa se redreseze lucrurile. E de lucru cativa ani de zile, cu onestitate si transparenta, pentru ca aceste sisteme sa functioneze.  Atunci cand lucrurile nu sunt facute neaparat cu buna credinta, cand lucrurile nu sunt facute ca sa functioneze ci ca sa se castige cat mai multi bani… Avem probleme cu evaluarea calitatii acestor lucrari. E greu sa mentinem oameni de calitate in sistemul IT pentru ca in mediul privat se castiga mai bine. E greu sa mentinem coerenta in legatura cu aceste sisteme. Am inceput sa lucram anul acesta”, a conchis Dacian Cioloș, potrivit Hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *