Se urează “la mulți ani” pe 15 august, de Sfânta Maria Mare? Explicațiile preotului

Sursa foto: Pixabay

În fiecare an, românii au aceeași întrebare cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, dacă se urează “la multi ani” pe 15 august? Părintele Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Cașin din București, spune când este bine să le faci urări sărbătoriților.

Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Maria Mare, este una dintre cele mai importante sărbători religioase din calendar, eveniment cu ocazia căruia mulți români își serbează onomastica.

Sunt persoane care transmit că pe data de 15 august nu se spune la mulți ani sărbătoriților care poartă numele Sfintei Maria, deoarece sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului reprezintă momentul mutării Ei cu trupul în Cer.

Părintele Cazacu a transmis pentru Digi24: “Spunem la mulți ani tuturor celor pe care îi iubim cu fiecare ocazie, dar și pe data de 15 august. Chiar dacă oamenii, atunci când aud denumirea sărbătorii, Adormirea Maicii Domnului, cred că este un eveniment trist, în esență, sărbătoarea este celebrată cu înțelepciune, iubire și milostenie pentru noi toți în întreaga lume.

Este ziua în care sufletul și trupul Său este luat de Iisus, Fiul, și ridicat la Ceruri, iar pentru noi acest eveniment este o bucurie, o glorie. Maica Domnului își îndeplinește misiunea întregului neam omenesc pe acest pământ.

Îndemnul meu este să celebrăm Adormirea Maicii Domnului prin iubire, bunătate, iertare și rugăciune. Să ne prețuim oamenii dragi, pe mamele și bunicile noastre, deoarece ele își înțeleg rolul în familie și fac tot ce le stă în putere pentru binele nostru. Să le arătăm celor dragi recunoștina noastră în fiecare zi”.

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului mai este cunoscută și sub denumirea de “Paștele din miezul verii”. Este ziua în care, în Biserică, se organizează slujba de prohodire cu rânduială specială, unde se cântă Prohodul Maicii Domnului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: