Sebastian Burduja: Am semnat un Memorandum de Înţelegere cu American Biocarbon Delaware LLC

Sebastian Burduja
Sursă foto: Facebook

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni seară, o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC.

”De-a lungul anilor, Valea Jiului a fost inima energiei pentru România, un loc unde tradiţia şi munca grea au modelat istoria şi comunitatea. În vizitele mele la Livezeni, Vulcan, Lupeni, Lonea şi Paroşeni, am simţit mândria şi spiritul oamenilor de aici, dar şi nevoia urgentă de schimbare şi speranţă pentru viitor”, a scris, luni seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei anunţă un nou capitol în această poveste.

”Am semnat un Memorandum de Înţelegere cu American Biocarbon Delaware LLC, marcând astfel începutul unei ere noi pentru Valea Jiului – una a energiei verzi şi a sustenabilităţii. Prin acest memorandum strategic româno-american, la care a participat şi Adjunctul Ambasadei SUA în Bucureşti, Michael L. Dickerson, ne angajăm să revitalizăm Valea Jiului în procesul de tranziţie justă, onorând tradiţia şi istoria acestei regiuni, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai curat şi mai sigur”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”înlocuirea treptată şi sigură a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României”.

”O investiţie de aproximativ 400 de milioane de euro şi utilizarea reziduurilor agricole româneşti pentru producţia de biocarbon reflectă viziunea noastră pentru o tranziţie energetică echitabilă şi sustenabilă. Acesta este angajamentul nostru pentru Valea Jiului şi pentru viitorul României: să reducem emisiile de carbon, să transformăm centrala de la Paroşeni într-o unitate 100% regenerabilă şi să protejăm mediul, fără a compromite sectorul forestier”, a mai transmis ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: