Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sebastian Burduja face anunţul serii! Ce planuri are PNL cu campania de vaccinare anti-COVID

" "

Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, Sebastian Burduja, vicepreședintele PNL Sector 1 și candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a dezvăluit principalele etape ale campaniei de vaccinare anti-COVID.

Din discuţii pe care le-am avut la Ministerul Sănătăţii, înţeleg că din prima parte a anului viitor va începe campania de vaccinare, probabil în ianuarie. Dar lucrurile sunt în mişcare şi depind de aprobările finale ale vaccinurilor. Deocamdată ştiu că un singur vaccin a fost aprobat în Marea Britanie, iar Autoritatea europeană colaborează cu cele britanice pentru identificarea unor proceduri mai rapide de aprobare a acestui vaccin, la fel şi SUA”, a declarat Burduja pentru PS News.

" "
" "

Reprezentantul liberalilor a explicat că şi România va fi inclusă în această strategie a UE: „Sunt trei vaccinuri, probabil toate trei for fi aduse în ţară, în măsura în care ele vor fi aprobate la nivel european, iar România are şansa de a fi parte a UE.

Noi nu am fi putut, ca ţară, să ne batem cu Marea Britanie, cu SUA sau cu blocul european compact şi să avem acces la aceste vaccinuri, pentru că cererea la nivel mondial va fi enormă.

Din fericire, sunt parte a UE, toate vaccinurile se vor distribui în acelaşi timp în toate ţările Uniunii, în funcţie de populaţia fiecărei ţări. Deci sunt două criterii absolut corecte, iar şansa României va fi la fel ca cea a Germaniei, Italiei sau a Franţei, să revină la normalitate rapid, în urma acestei campanii de vaccinare”. 

Românii care nu se vor vaccina, buni de plată pentru serviciile medicale

Legat de eventualitatea unei condiţionări a călătoriilor externe de dovada vaccinării anti-COVID, Sebastian Burduja a declarat că este prea devreme să se speculeze această posibilitate. „Fiecare guvern, nu doar Guvernul României, va gândi anumite măsuri prin care să stimuleze vaccinarea, mai ales pentru categoriile vulnerabile: medicii din prima linie, persoanele vârstnice, persoanele care au alte afecţiuni care se pot agrava în cazul infectării cu acest virus.

Dincolo de asta, nu ştiu exact cum va arăta acest pachet de stimuli pentru vaccinare, dar o variantă ar fi, de exemplu, ca cei care aleg să nu se vaccineze – vaccinarea va fi gratuită – să-şi plătească tratamentul în spital dacă se infectează. Adică îşi asumă că se pot infecta şi atunci, probabil, poţi să vii să-i spui ‘trebuie să-ţi acoperi costurile’. Deocamdată e o speculaţie, lucrurile vor fi tranşate şi vor fi explicate public”.

Există riscul pătrunderii unor forţe anti-europene în Parlament

Liderul liberal de la Sectorul 1 a mai declarat în interviul pentru PS News că principala provocare în această campania de vaccinare va fi manipularea: „Teoriile conspiraţiei au fost cultivate împotriva multor tipuri de vaccinuri, în decursul anilor.

Din păcate, este o mişcare care a acumulat aderenţi, sprijinită probabil inclusiv din alte zone externe României şi care de fapt urmăreşte acelaşi obliectiv clasic al campaniilor de intoxicare: slăbirea încrederii cetăţenilor în institutţiile statului.

Dacă românii nu au încredere în instituţiile statului, slăbeşti de fapt democraţia, dai ocazia unor partide extremiste să apară – şi am văzut în unele sondaje că există chiar riscul pătrunderii unor forţe anti-europene în Parlament şi sper din suflet să evităm acest scenariu – şi, repet, acesta ar fi cel mai mare pericol. 

Noi toţi, ca actori în arena publică, avem o mare răspundere să dăm un exemplu românilor că vaccinarea este sigură, este testată de cele mai mari minţi ale omenirii şi, până la urmă, sute de milioane de oameni se vor vaccina, tocmai ca să revină la normalitate şi pentru că aceste vaccinuri sunt sigure”.    

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *