Sebastian Burduja afirmă că nu va primite în această campanie decât ceea ce poate face. „Nu mă veți vedea promițând niciun spital într-un an, nici apă caldă de mâine” a declarat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, la dezbaterea de la Realitatea TV, în care a avut-o în față pe Gabriela Firea, din partea PSD.
Burduja a făcut comparația cu „promisiunile” de apă caldă ale lui Nicușor Dan, din campania precedentă.
nu promit decât ceea ce știu sigur că pot să fac. Deci, nu mă veți vedea promițând niciun spital într-un an, nici o apă caldă de mâine, cum a promis Nicușor Dan, a afirmat Burduja, la Realitatea TV.
Ministrul Energiei a explicat că problemele cu termoficarea nu sunt „de azi, de ieri” și a punctat că Nicușor Dan a pierdut banii din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Din păcate, acum, în termoficare, problemele sunt nu de azi, de ieri. În apelul de POIM este adevărat, domnul Nicușor Dan a pierdut banii și a fazat proiectul, dar a pierdut banii, acei aproape 300 de milioane de euro. A terminat doar vreo 10km. Un proiect care trebuia să fie la 25%, întârziat cum a fost pornit, este astăzi la 10%.
Burduja a mers mai departe, în trecut, la mandatul 2016-2020, despre care afirmă că „s-a mișcat greu”, PMB fiind condusă la acea vreme de Gabriela Firea.
E adevărat, apelul a pornit în 2015, deci Primăria Generală și în 2016-2020, este evaluarea mea, s-a mișcat greu, adică a pregătit documentația tehnică foarte greu și într-adevăr a obținut contractul undeva în 2020. S-a așteptat să semneze domnul Nicușor Dan.
Cum ajunge prețul gigacaloriei în București la fel ca în Oradea
„În București, gigacaloria este undeva la 1.000 lei, în Oradea e de 350 lei”, a afirmat ministrul Energiei, care are și soluții pentru reducerea prețului la gigacalorie în Capitală. Este vorba despre un apel pe care l-a lansat echipa sa de la Ministerul Energiei.
Burduja a anunțat, de asemenea, că intenționează lansarea unui nou apel de finanțare pentru modernizarea CET-urilor.
Continuând proiectele de modernizare a rețelei. Avem 590 de milioane de euro, apel lansat de mine și echipa mea la Ministerul Energiei. Bucureștiul n-a venit cu niciun proiect, deci sunt bani. Modernizarea CET-urilor. Lansăm din fondul pentru modernizare un nou apel și cel puțin CET Progresul și CET Grozăvești vor fi eligibile și vor putea accesa acești bani, undeva la jumătate de miliard.
O altă soluție propusă de candidatul PNL, în dezbaterea de la Realitatea TV, o reprezintă fuziunea ELCEN-Termoenergetica
Fuziunea ELCEN-Termoenergetica poate fi făcută, pentru că nu vorbim de RADET, care a dat faliment, vorbim de două companii care pot să fuzioneze, deși într-adevăr datoria la zi e de peste 1 miliard de la Primăria Generală către ELCEN. (…) Branșarea CET-urilor direct în rețeaua Transgaz și am început deja cu CET Vest, ceea ce înseamnă o economie după ce vom branșa toate patru CET-urile, într-un mandat, de 50 de milioane de euro pe an.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News