Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sebastian Burduja (PNL), detalii despre moțiunea de cenzură pregătită de liberali: cum stau calculele

Featured Video Play Icon

Sebastian Burduja, liderul PNL  Sector 1, a fost unul dintre cei mai recenți invitați ai  emisiunii ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre moțiunea de cenzură pe care partidul o va iniția.

Liberalul a precizat care este sprijinul pe care se bazează PNL pentru detronarea actualei guvernări.

În primul rând PNL este consecvent. Am avut de luni de zile aceeași abordare. România are nevoie de un Guvern credibil, care să răspundă nevoilor și așteptărilor cetățenilor români, de un Guvern care să se asigure că rezultatul votului din 26 mai, se reflectă nu doar în Parlamentul European, ci și la nivel executiv în România (…) Este o abordare consecventă, din cauza sau datorită, depinde din ce parte privim, a tensiunilor dintre ALDE și PSD. Este un moment propice pentru a avea o discuție despre o moțiune de cenzură, care, sigur se poate întâmpla după prezidențiale, constituțional vorbind. Noi, ca Partid Național Liberal ne dorim să avem un Guvern credibil cât mai curând”, a spus liberalul la emisiunea ”Puterea Știrilor”.

Totodată,  liberalul a afirmat că în perioada următoare vor avea loc  negocieri  cu celelalte partide, cu excepția PSD,  pentru susținerea moțiunii de cenzură.

”Noi avem și o decizie luată în Biroul Politic Național, nu primim oameni care vin de la PSD, aici ușile sunt ferecate. Dar, negocieri punctuale prin care  parlamentari din actuala coaliție de guvernare, de la ALDE, să susțină o astfel de guvernare, sunt convins că vor avea loc, este firesc, parte din mecanismul unei democrații”, a afirmat liderul PNL Sector 1.

Parlamentarii Partidului Naţional Liberal vor depune o moţiune de cenzură, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Ludovic Orban.

“Am luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare.

Am decis să demarăm imediat procedurile (…) şi am mandatat liderii grupurilor parlamentare (ale PNL – n.r.) să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlament, mai puţin grupurile PSD”, a afirmat Orban la finalul unei şedinţe a conducerii PNL, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *