Skip to content
Politică

Sebastian Ghiță comentează Legea Big Brother: Este un pas important în domeniul siguranței

Deputatul PSD Sebatian Ghiță a comentat decizia președintelui Klaus Iohannis de a promulga Legea Big Brother, precizând că „este un pas important făcut la nivel legislativ în domeniul siguranței cetățenilor României”.

De asemenea, deputatul apreciază că va crește și controlul judecătoresc asupra activităților privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

„Consider ca promulgarea Legii Big Brother este un pas important facut la nivel legislativ in domeniul sigurantei cetatenilor Romaniei. Reglementarea modului in care institutiile statului au acces la date relevante privind cetatenii Romaniei, precum si alti cetateni care intra in Romania, este foarte importanta. Totodata s-a statutat faptul ca doar un judecator poate acorda acces la aceste date.

Intr-o Europa aflata din ce in ce mai mult sub amenintari teroriste si sub presiunea retelelor de crima organizata,  aceste instrumente care sa permita adunarea cu rapiditate a datelor utile unei reactii din partea institutiilor devin indispensabile”, a declarat Sebastian Ghiţă, potrivit romaniatv.net

Acesta a subliniat ca este important de observat „consensul obtinut in cadrul clasei politice cu privire la promulgarea acestei legi”. „Eliminarea pasiunilor politice atunci cand vorbim de siguranta cetateanului si siguranta nationala este de asteptat si in viitoarele proiecte legislative”, a mai spus Sebastian Ghita.

Deputatul considera ca Romania face odata cu promulgarea legii Big Brother „un nou pas spre a deveni o natiune capabila sa infrunte viitoarele probleme de securitate precum imigratia ilegala, traficul de persoane, droguri sau arme”. De asemenea, sustine ca „o societate libera si sigura va permite dezvoltarea companiilor si indivizilor in acord cu valorile europene si nord-atlantice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *