Skip to content
Politică

Sebastian Ghiță se revoltă: „Totul este o construcție cu persoane care fac denunțuri”

Deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată, miercuri, alături de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu. Cei doi sunt judecați pentru fapte comise în 2013.

Citește și: DNA îi dă o nouă lovitură lui Sebastian Ghiţă într-un dosar în care este implicat un fost primar

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Iulian Bădescu, în calitate de primar, ar fi acordat unui club sportiv deținut de Sebastian Ghiță finanțare de 1.500.000 de lei. În schimb, Sebastian Ghiță i-ar fi dat o casă fostului primar.

Sebastian Ghiţă a reacționat și a declarat, miercuri, că acuzaţiile nu se susţin şi nu au logică pentru că valoarea casei este aproximativă cu cea a finanţării.

„Nu înțeleg tactica aplicată de procurori și nici graba cu care au trimis acest dosar în judecată. Clubul de baschet din Ploiești nu îmi aparține și nu mi-a aparținut. Curtea de conturi a verificat în fiecare an felul în care au fost cheltuiți banii. Primăria a dorit să ajute echipa de baschet și toți consilierii au votat pentru creșterea bugetului. Nu l-am instigat sau forțat pe primarul Bădescu să suplimenteze sumele. Nu există nici o dovadă în acest sens pentru că acest lucru nu s-a întâmplat. Decizia de a acorda mai mulți bani tuturor ramurilor sportive a fost a consilierilor locali. Banii au fost acordați legal în urma unui concurs de proiecte. Nu am vazut probe care să mă incrimineze direct sau indirect”, a declarat Sebastian Ghiță, potrivit b1.ro.

În același timp, Sebastian Ghiţă este de părere că „totul este o construcție cu persoane care fac denunțuri, dar care nu mă cunosc și cu firme în care nu am calitate de acționar sau administrator”.

„Am susținut clubul de baschet și sunt mandru de asta, de la înființare și până acum. Am fost jucător, manager, sponsor atunci când dețineam firme. Am facut toate aceste lucruri respectând legea. Acuzația este de neînțeles pentru mine. Dacă eu controlam o firmă care avea o casă și doream să ajut cu bani echipa de baschet propuneam vânzarea casei și plata banilor către echipa de baschet. Ce rost avea să dau primarului 300.000 euro pentru ca el să dea echipei de baschet 300.000 euro? De ce să nu o fac singur? Este ceva ce nu înțeleg și ceva ce nu se potrivește logic”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai precizat că nu luptă împotriva instituțiilor sau împotriva justiției, dar „fiecare cetățean trebuie să-și apere drepturile”.

„Voi încerca în instanță să arăt că acuzațiile care mi se aduc sunt interpretări eronate ale unor fapte și situații care nu au legatură cu mine. Am încredere că judecătorii vor fi cu adevarat un filtru pentru acuzațiile aduse de procurori oricărui cetățean”, a conchis Sebastian Ghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *