Skip to content
Politică

Sebastian Lăzăroiu indică principalul pierzător al alianței ALDE – Pro România: Ponta arată că nu e destul de matur

Cotidianul

Politologul Sebastian Lăzăroiu a precizat pentru PSNews.ro că, în viziunea sa, alianța ALDE – Pro România, anunțată miercuri de liderii celor două partide, nu este una care să-l avantajeze pe Victor Ponta.

În România, și lucrul acesta se confirmă din nou, avem o lipsă de claritate politică și instituțională. Altfel spus, democrația românească e o adevărată struțocămilă. Ceea ce renumiți politologi omit, din motive de logică a firescului, în manualele lor, apare inevitabil pe tărâmul tuturor posibilităților-România.

Se întâmplă foarte rar să auzim de astfel de alianțe precum cea propusă de domnul Tăriceanu acum. Cred că Ponta arată că nu e destul de matur, deși au trecut ceva ani de la eșecul din 2014. Eu nu cred că această alianță avantajează în vreun fel Pro România. Rămâne de văzut dacă alianța se va concretiza și mult mai important dacă aceasta va duce la retragerea de la guvernare a ALDE sau venirea la Putere a partidului domnului Ponta”, a conchis politologul.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va avea o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL.

Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Ulterior, liderul ALDE a revenit și a înlocuit expresia „am hotărât o viitoare colaborare” cu „am discutat o viitoare colaborare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *