Skip to content
Politică

Sebastian Moise (PMP): ‘Primele semne ale crizei economice! 78.733 de firme au dispărut în România de la începutul anului’

B1
" "

Deputatul PMP Sebastian Moise atrage atenția că se prevede o criză economică, potrivit B1.

Avertismentul acestuia vine după ce Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a publicat, recent, o cifră îngrijorătoare: numărul firmelor radiate în primele opt luni ale anului 2019 a crescut cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai exact, 78.733 de firme au dispărut în România de la începutul anului.

Apar primele semne ale crizei economice

Nu vreau să sperii pe nimeni, dar se văd semne alarmante ale unei posibile crize economice. Numărul firmelor radiate a crescut masiv, cu 46% în primele opt luni ale anului, iar întârzierile la plată s-au dublat în aceeaşi perioadă de timp, semn că lichidităţile din piaţă s-au redus considerabil.
Asta se întâmplă din cauza fiscalităţii mari, a creşterii extrem de accelerate a salariului minim şi a erorilor din programele de stimulare a IMM-urilor.
Dincolo de toate greşelile politice comise de-a lungul ultimilor ani, Guvernul Dăncilă trebuie să plece din funcţie mai ales pentru că bagă economia României în şanţ. Ne trebuie un Executiv competent care să evite greşelile comise din populism şi incompetenţă care omoară mediul de afaceri privat
„, scrie deputatul PMP Sebastian Moise pe Facebook.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *