Skip to content
Politică

Sebastian Vlădescu, la DIICOT

www.reporterntv.ro
" "

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a ajuns, miercuri dimineață la sediul DIICOT, unde este cercetat pentru constituire a unui grup infracțional, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Rompetrol 2, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Pe 24 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat cererile formulate de DIICOT de începere a urmăririi penale pe numele a patru foști miniștri implicați în dosarul Rompetrol II — Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea.

" "
" "

DIICOT susține că, în perioada septembrie — octombrie 2003, ministrul Finanțelor, Mihai Tănăsescu, și ministrul Economiei și Comerțului, Dan Ioan Popescu, „și-au exercitat cu rea-credință atribuțiile de serviciu, în urma unei înțelegeri cu Dan Costache Patriciu, George Philip Stephenson și Alexandru Nicolcioiu, în sensul inițierii și promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale SC Rompetrol Rafinare SA, la data de 30 septembrie 2003, în cuantum de aproximativ 603.000.000 dolari, au fost convertite în obligațiuni subscrise de către Ministerul Finanțelor Publice”.

Urmare a activității celor doi foști miniștri, la data de 24 octombrie 2003, în ședința de Guvern a fost adoptată OUG 118/2003 cu nerespectarea dispozițiilor HG 555/2001 și ale Legii 24/2000, „nefiind respectate niciuna dintre etapele obligatorii prevăzute în cele două acte normative”.

În acest sens, procurorii menționează că nota de fundamentare a OUG 118/2003 a fost prezentată pentru avizare Ministerului Justiției la data de 27 octombrie 2003, conținutul acesteia fiind însă diferit de cel al notei de fundamentare ce a stat la mapa actului normativ, potrivit Realitatea.net

La începutul lunii mai, DIICOT a pus sechestru pe rafinăria Rompetrol, 14 persoane fiind urmărite penal, printre care se află Sorin Marin, fost partener de afaceri cu Dinu Patriciu și acționar în compania Rompetrol; Alexandru Nicolcioiu, directorul de producție al KazMunayGas International (fostul Rompetrol Grup), Adrian Constantin Volintiru, fost președinte AVAS; cetățenii americani George Philip Stephenson și Colin Richard Hart.

 

" "

1 comentariu la “Sebastian Vlădescu, la DIICOT

  1. Politicienii se bat cu caramida in piept ca vor sa apere tara, dar de fapt ei ajung sa fie judecati pentru coruptie. Ar apara-o mai bine daca ar sustine investitorii si nu i-ar goni de cate ori nu primesc spagi de la companii… sincer acum se vede ca majoritatea problemelor sunt din perioada inaintea intratii in tara a investitorilor kazahi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *