Skip to content
Prahova Știri locale

Seceta determină introducerea unui program special de distribuţie a apei potabile în mai multe zone

allmati.ro

Pe fondul continuării utilizării resurselor de apă pentru grădinărit şi agricultură, societatea HIDRO PRAHOVA S.A. anunţă că se confruntă în această perioadă cu un nivel excesiv al consumului de apă potabilă.

În aceste condiţii, ar putea fi necesar ca pe timp de noapte, pentru refacerea rezervelor de apă, societatea HIDRO PRAHOVA să introducă un program de distribuţie a apei. Măsura se va implementa numai dacă va exista riscul ca pe timp de zi, apa să nu poată fi furnizată în regim continuu, la parametrii de debit şi presiune corespunzători, la nivelul branşamentului utilizatorului.

În această situaţie, vă informăm că în perioada 19 – 24 mai 2020, apa poate fi întreruptă după următorul program:

– În oraşele Mizil şi Urlaţi, în intervalul orar 24.00 – 05.00.

– În comuna Gornet Cricov, în intervalul orar 23.00 – 05.00.

– În comuna Tomşani, în intervalul orar 23.00 – 05.00.

– În comuna Ceptura, în intervalul orar 23.00 – 05.00

– În comuna Baba Ana (satele Cireşanu, Conduratu şi Satul Nou), în intervalul orar 22.00 – 05.00.

– În comuna Gura Vadului (satele Gura Vadului şi Tohani), apa ar putea fi întreruptă în intervalele 13.00 – 17.00 şi 22.00 – 05.00.

În mod excepţional, pentru abonaţii din comunele Vadu Săpat şi Fântânele, apa ar putea fi furnizată cu program, în intervalele orare: 06.00 – 08.00 şi 18.00 – 22.00. Societatea HIDRO PRAHOVA SA precizează că a informat în scris primăriile localităţilor nominalizate cu privire la necesitatea distribuirii apei conform unui program, în funcţie de condiţiile precizate, aceasta fiind singura soluţie tehnică pentru furnizarea apei tuturor abonaţilor din localitate.

Totodată, HIDRO PRAHOVA SA reia apelul adresat abonaţilor încă din data de 10 aprilie 2020, de a folosi apa strict pentru gospodărie şi de a renunţa la utilizarea apei potabile în activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării unor deficienţe în procesul de distribuţie. Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă toţi consumatorii afectaţi să îşi asigure rezerve de apă pentru consum şi uz casnic, pe perioada întreruperii furnizării apei, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *