Skip to content
Politică

Secretar de stat, dat afară pe nepusă masă. Reacţia ministrului: Nu e chiar o noutate! EXCLUSIV

Un secretar de stat acuză că a fost demis din funcţie pe nepusă masă, fără să fi fost anunţat de nimeni. Reacţia ministrului: „Nu e chiar o noutate!”

Actorul Bogdan Stanoevici a fost demis din funcţia de secretar de stat al Ministerului Culturii. Contactat, marţi, de Mediafax, el a declarat că a aflat despre acest lucru de la un şofer al instituţiei, exprimându-şi, totodată, dezamăgirea faţă de acţiunea ministrului de resort, Vlad Alexandrescu.

„Eu am aflat de la şofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discuţie cu ministrul. Cumva, mă aşteptam să se întâmple asta, deşi eu nu fac parte din niciun partid. Eram tehnocrat înainte să vină tehnocraţii. Am fost extrem de dezamăgit. Nu ştiu unde este transparenţa despre care se tot vorbeşte acum în minister”, a declarat Stanoevici pentru agenţia citată.

Decizia privind eliberarea lui Bogdan Stanoevici din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost semnată de premierul Dacian Cioloş şi a fost publicată, pe 29 decembrie, în Monitorul Oficial.

Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015, când a fost numit în această funcţie printr-o decizie luată de premierul de la momentul respectiv, Victor Ponta. Înainte să ocupe această funcţie, Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. Demisia lui a fost cerută la momentul respectiv, din cauza problemelor cu care s-a confruntat diaspora în a-şi exercita votul la alegerile prezidenţiale.

Contactat, marţi, de către PSnews.ro, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a precizat că are cunoştinţă de demiterea lui Bogdan Stanoevici, însă, deocamdată, nu a discutat personal cu fostul secretar de stat.

„Da, am cunoştinţă. A fost o decizie a primului-ministru, de eliberare din funcţie, care a apărut în Monitorul Oficial pe data de 29 decembrie în Monitorul Oficial. Deci lucrul ăsta e public”, a explicat demnitarul.

Întrebat cum se face că Stanoevici încă nu a aflat despre propria demitere, ministrul a evitat un răspuns tranşant.

„Nu ştiu ce să vă spun – cred că dumnealui a fost în concediu pe perioada Sărbătorilor şi cred că, probabil, a aflat când s-a întors la birou, adică ieri sau astăzi. Nu ştiu exact ce să vă spun (încă n-am apucat să vorbesc cu dumnealui), dar, în orice caz, este o decizie a primului-ministru care a fost făcută publică prin Monitorul Oficial, pe 29 decembrie, deci nu cred că e chiar aşa o surpriză, nu? Astăzi, suntem deja pe 5 ianuarie. Deci asta a fost acum o săptămână – nu e chiar o noutate!” a încheiat Alexandrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *