Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: „Avem toate alegerile în 2024, presiunea pe cheltuieli este foarte mare”

Sursă foto: X

Deficitul bugetar pentru anul 2024, conform Legii bugetului de stat, este 5%, însă, fiind un an electoral, atât la nivel european, cât și în România, presiunea pe cheltuieli este una foarte mare, avertizează secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Alin Marius Andrieş.

„Deficitul bugetar pentru anul 2024, conform Legii bugetului de stat, este 5%. Cu toţii cunoaştem că, fiind un an electoral, atât la nivel european, dar mai ales la nivelul României, când avem toate alegerile în anul 2024, presiunea pe cheltuieli este una foarte mare. După cum ştiţi, anul trecut, la nivelul Guvernului, s-a adoptat un set de măsuri din perspectivă fiscală, care a mers pe trei paliere: pe de o parte introducerea unor noi taxe, pe de altă parte eliminarea unor facilităţi şi în al treilea rând măsuri care să conducă la creşterea capacităţii instituţionale a ANAF-ului şi la o mai bună colectare. Şi anul acesta punem accent în special pe acestea”, a declarat Alin Marius Andrieş marți, la conferinţa „Piaţa financiar-bancară”, organizată de Ziarul Bursa, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat a subliniat că în Legea bugetului a fost introdus un amendament care prevede că în anul 2024 nu vor fi modificări semnificative ale politicii fiscale.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: