Secretar de stat în Ministerul Muncii: Pilonul II e reprezentat de pensii de stat, doar administrate privat

Sursa foto: Cristian Vasilcoiu

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu transmite, luni seară, clarificări despre Pilonul II de pensii, după ce preşedintele USR, Cătălin Drulă, a vprbit despre ”atacul” PSD_PNL asupra acestor pensii.

”Unii supăraţi că am îndeplinit şi jaloanele de ei scrise în PNRR, legate de pensii, dar şi de aşa fel încât pensiile (inclusiv cele mai mici) să crească, lansează acum fumigene către pensiile din Pilonul II. Dragilor, Pilonul II e reprezentat de pensii de stat, doar administrate privat, cărora li se aplică regulile din sistemul public de pensii, ele nefiind pensii de serviciu, adică nefiind speciale, aşa cum le zic unii, ci pensii pe bază de contributivitate”, a transmis, luni seară, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat ân Ministerul Muncii.

Clarificările vin după ce liderul USR, Cătălin Drulă, a cerut coaliţiei PNL-PSD să înceteze atacurile la Pilonului II de Pensii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR, solicitarea liderului formaţiunii a fost formulată în contextul în care o nouă modificare la Codul Fiscal va duce la o impozitare de până la 20% a pensiilor private, deşi până acum aceste pensii erau impozitate cu 10%.

”Noul lor plan: tratează pensiile private la fel ca pensiile speciale. Dacă până acum pensiile private erau impozitate cu 10%, acum, printr-o simplă modificare la Codul Fiscal, am putea avea o impozitare de până la 20%. Este vorba despre un haos legislativ, o ambiguitate în Codul Fiscal – mai precis, Legea 282/2023 – care pune în aceeaşi oală munca noastră cu privilegiile nesustenabile ale unora. Este inacceptabil să spui că pensiile din Pilonul II, bazate pe contributivitate, sunt acelaşi lucru cu pensiile speciale”, afirmă Cătălin Drulă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: