Skip to content
Politică

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: S-a aprobat extinderea magistralei de metrou M6

stiridecluj.ro

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a anunţat că în şedinţa de Guvern desfăşurată sâmbătă a fost semnat un memorandum care se referă la dezvoltarea magistralei de metrou M6 care să asigure legătura de la Bucureşti către Aeroportul Otopeni.

S-a aprobat în şedinţa de Guvern memorandumul cu tema Aprobarea măsurilor propuse privind opţiunile de dezvoltare a magistralei de metrou M6, sectorul nord.

Unul dintre punctele care concluzionează memorandumul se referă la continuarea proiectului integral al magistralei M6 prin accelerarea demersurilor de licitare, contractare a ambelor sectoare, nord şi sud.

Celălalt punct are în vedere corelarea viitoare a proiectului cu planurile de dezvoltare ale Aeroportului Henri Coandă, în vederea maximizării eficienţei investiţiei”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu.

El a explicat că acest proiect face parte din strategia de dezvoltare a transportului în regiunea Bucureşti-Ilfov pentru perioada 2016-2030.

„Acest proiect este o extensie a magistralei M4 către Aeroportul Otopeni şi va face legătura cu cele trei gări de pe traseu, respectiv Gara Progresul, Gara de Nord, Gara Băneasa, şi aeroport. S-a luat în calcul că prin aprobarea memorandumului se vizează o extindere a magistralei M6 de la terminalul 1 al aeroportului la viitorul terminal 2.

În ce priveşte trenul de la Gara de Nord la Otopeni noi considerăm că această investiţie este complementară. Trenul Bucureşti-Otopeni poate viza şi cei 60 la sută călători ai aeroportului care nu sunt din Bucureşti. Multe persoane din nordul Bulgariei vin şi zboară pe Otopeni, iar investiţia semnată anul trecut cu privire la legătura feroviară dintre Bucureşti şi Giurgiu va facilita accesul cetăţenilor din Bulgaria către Otopeni”, a susţinut Scrioşteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *