Secretar de stat maghiar: Bruxelles-ul ar duce BMW în România în loc de Debrețin

Tamás Menczer, secretar de stat responsabil cu relațiile bilaterale al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului (KKM) din Ungaria, a scris, pe pagina sa de socializare, că Bruxelles-ul ar urma să mute fabrica BMW din Debrețin în România.

„Acest lucru se datorează faptului că spunem nu migrației, războiului și sancțiunilor”, a scris oficialul maghiar, citat de agenția de presă MTI.

„Katarina Barley, vicepreședintele Parlamentului European (PE), extrem de pro-război și pro-imigrație, a spus deja că Ungaria trebuie să fie înfometată financiar!”, a mai scris Menczer, însă afirmația acesteia nu a putut fi probată.

„În ultimii ani, Ungaria a doborât în ​​mod continuu recordurile de investiții și exporturi. Investițiile sunt necesare pentru că economia unei țări de zece milioane de locuitori nu poate rămâne pe o cale de creștere decât cu ajutorul investițiilor, a spus el, adăugând că acești investitori plătesc impozite aici și creează locuri de muncă aici. (…) Vom respinge un alt atac al Bruxelles-ului, vom apăra suveranitatea Ungariei!”, a conchis Tamás Menczer.

La finalul anului 2022, BMW Group a anunțat că vrea să atragă şi forţă de muncă din România pentru uzina de la Debrecen, respectiv o unitate de producţie pentru maşini electrice și o fabrică de baterii pentru acestea.

Sursa : bihon.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: