Skip to content
Economie

Secretar de stat: Portul Constanţa are capacitatea de a fi extins mult mai bine către Europa

Secretarul de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Viorel Ştefan, Lucian Pătraşcu, a declarat, marţi, că Portul Constanţa are capacitatea de a fi extins mult mai bine către Europa cu condiţia dezvoltării conexiunilor pe căile ferate, pe calea rutieră şi a navigaţiei pe Dunăre.

Lucian Pătraşcu a fost prezent, marţi, la deschiderea lucrărilor Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (ESPO) – Organizaţia Porturilor Maritime Europene, care are loc la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Pătraşcu a declarat că Portul Constanţa are capacitatea de a fi extins mult mai bine către Europa, cu condiţia dezvoltării navigaţiei pe Dunăre şi a conexiunilor pe căile ferate şi pe calea rutieră.

“Portul Constanţa reprezintă un port regional strategic, fiind cel mai mare port maritim din România, fiind foarte bine dezvoltat şi care oferă o multitudine de facilităţi pentru comerţul maritim. Cu siguranţă Portul Constanţa are capacitatea de a fi extins mult mai bine către Europa cu condiţia unei dezvoltări a conexiunilor pe căile ferate, cu condiţia dezvoltării conexiunilor pe calea rutieră şi nu în ultimul rând cu condiţia dezvoltării navigaţiei pe Dunăre. Totodată îmi exprim convingerea că în cel mai scurt timp cu putinţă portul constanţa va deveni una din principalele porţi de intrare – ieşire a mărfurilor din Europa spre Orientul Îndepărtat”, a afirmat secretarul de stat.

El a precizat că Guvernul are în vedere realizarea de investiţii pe termen scurt, mediu şi lung care să ducă la recâştigarea cotei de piaţă a mărfurilor, prin facilităţi portuare şi la reînnoirea infrastructurii pentru operarea fluxurilor de mărfuri.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa găzduieşte lucrările Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (ESPO) – Organizaţia Porturilor Maritime Europene. Cu acest prilej, reprezentanţi ai managementului a peste 30 de porturi europene s-au întâlnit în Portul Constanţa pentru a discuta cele mai noi provocări din transportul maritim, noutăţile legislative la nivel european, probleme interne ale organizaţiei.

Evenimentul este organizat pentru prima oară în România, fiind o ocazie ca delegaţii ESPO să cunoască Portul Constanţa şi potenţialul său, de a discuta despre problemele specifice acestei zone.

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa este membru cu drepturi depline al ESPO din 2007.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *