Secretar de Stat Scrioșteanu: Ultimul lot din Coridorul de Transport Pan-european nr. 4 intră la semnarea contractului

Scrioșteanu
Sursa foto: media.pnl.ro

Ultimul lot din Coridorul de Transport Pan-european nr. 4 intră, în cel mai scurt timp, la semnarea contractului, conform declarațiilor făcute de Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în ministerul Transporturilor.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „După, probabil, cea mai lungă licitație, epopeea Lotului 1 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0 a ajuns la final. Decizia instanței a dat câștig de cauză CNAIR-ului și astfel, în sfârșit, putem solicita documentele câștigătorului pentru demararea procedurii de semnare a contractului cu acesta – Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – Retter Projectmanagement”.

„În sfârșit, putem semna contractual și pentru execuția ultimului lot rămas din A0 – Lot 1 Nord, fiind totodată și ultimul lot din Coridorul de Transport Pan-European nr. 4, coridor cuprins între Nădlac  – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavoda – Constanţa”, a spus liberalul, citat de media.pnl.ro.

Acesta a precizat că „valoarea contractului este de 815,07 mil. lei, fără TVA, finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 34 luni de la semnarea contractului, după cum urmează: 12 luni proiectare și 22 luni execuția lucrărilor”.

Contractul prevede executarea și a două pasaje supraterane:

  • Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7, cu o lungime de 733 m
  • Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea, cu o lungime de 650 m

Lotul I al traseului din Nordul Autostrăzii Bucureștiului, se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca și are o lungime de 17,5 km.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: