Skip to content
Politică

Secretara lui Gabi Oprea a fost decorată cu ordinul Steaua României

 

Adela Lorenda Popescu, secretara lui Gabriel Oprea, a fost decorată cu ordinul național Steaua României, la propunerea liderului UNPR. De asemenea, Adela Loredana Popescu, în prezent Adela Loredana Neagu în urma căsătoriei, a obținut și doctoratul cu o lucrare sub coordonarea lui Gabriel Oprea, asupra căreia există suspiciuni de plagiat.

Deși e doar o secretară, aceasta a fost decorată atât de președintele Traian Băsescu, cât și de Klaus Iohannis, transmite hotnews.ro. Este prima secretară din istoria României care obține o recunoștință de acest nivel. Încă nu este clar ce calități trebuie să aibă o secretară pentru astfel de merite sau ce anume poate să facă Adela Loredana Popescu pentru a fi propusă la un astfel de ordin.

Motivarea din cele doua decrete este una standard: „in semn de apreciere a serviciilor deosebite aduse institutiei militare, pentru rezultatele remarcabile obtinute în procesul de instruire, precum si pentru inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”. Fara sa cunoastem in ce a constat „inaltul profesionalism dovedit in executarea misiunilor incredintate”, este frapant faptul ca o consliera oarecare, fie ea si consiliera personala a lui Gabriel Oprea, a fost decorata in doi ani la rand. In schimb, pe lista persoanelor decorate nu se regaseste numele niciunui simplu soldat, care sa fi meritat obtinerea unei astfel de distinctii in urma misiunilor de pe teatrele de razboi din Irak sau Afganistan.

Teza de doctorat a Adelei Popescu (Neagu) are titlulul “Restrangerea drepturilor omului in contextul luptei impotriva terorismului sub impactul accelerarii procesului globalizarii” si este plina de paragrafe plagiate. Un indiciu puternic care arata ca portiuni consistente din lucrarea de doctorat sunt plagiate este faptul ca multi autori pe care ii mentioneaza in notele de subsol nu se regasesc in bibliografie. De exemplu, pana la pagina 100 se regasesc un numar de 41 autori pe care ii trece in note de subsol, dar pe care nu ii mentioneaza si in bibliografie.

Jurnaliștii de la hotnews.ro prezintă în detaliu paragrafele plagiate de Adela Popescu (Neagu), pe care le puteți citi aici.

9 comentarii la “Secretara lui Gabi Oprea a fost decorată cu ordinul Steaua României

  1. La Base poate mai intelegeam ca atunci cind semna avea licoarea alaturi si mai facea confuzii de nume si merite, dar la Ioha ?! Dna Carmen stie cui i-a dat Steaua Romaniei si de ce? Vad ca si asta continua cu bataia de joc si minimalizarea insemneleor Romaniei. Cineve uita ca toate porcariile astea se contabilizeaza.

  2. Eu nu pot sa accept asa ceva! Trebuie sa i se retraga acelei femei decorarea cu Ordinul Steaua Romaniei. Este o rusine nationala! Va rog sa protestati alaturi de mine!

  3. Acei oameni in uniforma, din poza, nu cred ca au facut armata. Altfel, cum ar putea sa accepte sa stea alaturi de o asemenea….secretara competenta? Unde e mandria lor ?

  4. CA PENSIONAR DEMN SI CURAJOS NU CREDEAM CA SI IN DOMENIUL ASTA SE POATE AJUNGE ASA DE JOS DAR DACA OPREA IZMENARU A DAT ORDIN IN INTERES NATIONAL CE SAI FACI !!!!!!ABIA ASTEPT FARA SA DORESC RAUL SA L VAD URCAND TREPTELELE DNA ULUI !!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *