Skip to content
Internațional

Secretarul american de stat Pompeo se întâlneşte cu şefii principalelor instituţii ale UE

motherjones.com

Secretarul american de stat Mike Pompeo se va afla marţi la Bruxelles pentru întâlniri cu viitorii responsabili ai principalelor instituţii comunitare, precum şi cu secretarul general al NATO, a anunţat Departamentul american de Stat, citat de agenţia EFE, scrie agerpres.ro.

Pompeo va avea întrevederi cu preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu viitorul înalt reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, precum şi cu viitorul preşedinte al Consiliului European, Charles Michel.

Secretarul american de stat va avea o întâlnire şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a declarat luni în conferinţa zilnică de presă că întrevederea lui Pompeo cu Von der Leyen va fi o ”întâlnire introductivă”, o ”primă posibilitate pentru amândoi de a se cunoaşte şi de a avea o discuţie pe teme generale”.

Administraţia preşedintelui Donald Trump are numeroase divergenţe cu UE, legate în special de relaţiile comerciale, acordul nuclear cu Iranul, gazoductul ruso-german Nord Stream 2 sau bugetul alocat apărării de statele europene membre NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *