Skip to content
Internațional Republica Moldova

Mike Pompeo: Intervenţia militară în Venezuela „este posibilă”

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat miercuri că preşedintele Trump este pregătit, dacă va fi necesar, ca armata americană să intervină în Venezuela, unde au avut loc ciocniri violente în urma revoltei, marţi, a unui grup de soldaţi împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, relatează AFP.

O intervenţie militară este posibilă. Dacă este necesar, Statele Unite vor proceda în consecinţă „, a declarat şeful diplomaţiei americane.

Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii”, a explicat Pompeo. „Este pregătit să facă ceea ce este necesar„, a spus el.

Autorităţile americane au lansat marţi o ofensivă pentru a creşte presiunea asupra lui Nicolas Maduro, alături de avertismente împotriva celor mai noi susţinători ai preşedintelui socialist al Venezuelei, cerând de asemenea cadrelor la putere de la Caracas să se delimiteze şi să se alăture taberei opozantului Juan Guaido, scrie agerpres.ro.

Preşedinte autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru „faza finală” a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean aflat în dificultate a susţinut că „tentativa de lovitură de stat” a fost respinsă, notează dpa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *