Secretarul de stat în MS: Aplicăm tratamente şoc, spargem tiparele şi prejudecăţile care ne spun ”Nu se poate”

Sursa foto: X

Secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete afirmă, după vizita la ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, reabilitat şi cu fonduri europene că MS ”aplică tratamente şoc” şi sparge tiparele şi prejudecăţile care spun ”Nu se poate”.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Alexandru Rogobete s-a aflat la piteşti într-o vixită de monitorizare tehnică.

“Nu a fost doar o vizitǎ, a fost o zi în care am înţeles ca orice este posibil dacă faci din suflet, cu responsabilitate şi transparenţǎ”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Centrul ambulatoriu a fost reabilitat cu sprijinul CJ Argeş şi cu fonduri europene.

”Este un model de bună practică”, subliniază Rogobete. La fel şi extinderea şi modernizarea UPU şi a sectorului de spitalizare de zi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţǎ din Piteşti.

În curând va începe şi procedura pentru construcţia unui Centru de Radioterapie, tot cu fonduri din PNRR, anunţă el.

“Ministerul Sǎnǎtǎţii susţine autoritǎţile locale, care au vocaţia construcţiei unui sistem de sǎnǎtate corect pentru oameni. Am mai spus-o, suntem într-un moment de transformare a sistemului, chiar dacă mai sunt mulţi sceptici pe margine. Sunt zone unde transformările sunt deja izbitoare şi asta am văzut astăzi la centrul ambulatoriu din Spitalul de pediatrie. Aplicăm tratamente şoc, spargem tiparele şi prejudecăţile care ne spun ”Nu se poate””, a declarat Rogobete.

Anul trecut, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila semna 69 de contracte de finanţare de peste 800 de milioane de lei, pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate din întreaga ţară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: