Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, declarații despre situația din Israel

Sursa foto: ONU

”Aceasta nu este o operațiune militară normală, este o operațiune într-o zonă de război” a afirmat vineri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, atunci când a vorbit despre situația actuală din Israel.

Antonio Guterres a mai transmis că vor fi luate toate măsurile pentru ca oamenii din Gaza să primească toate ajutoarele umanitare.

”Așadar, este foarte clar, că este absolut esențial să rezolvăm aceste probleme cât mai repede și sper că vor fi rezolvat repede, în așa fel încât să ne asigurăm că aceste ajutoare umanitare ajung la oamenii din Gaza.

Din păcate, aceasta nu este o operațiune militară normală, este o operațiune într-o zonă de război și acesta este motivul pentru care am cerut o încetare umanitară a focului.

Nu consider că este o condiție prealabilă pentru ajutorul umanitar în Gaza, însă are o importanță dublă din cauza războiului și din cauza lipsei de ajutoare umanitare, dar este clar că o încetare a focului umanitar ar ușura lucrurile și le-ar face mai sigure pentru toată lumea.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: