Skip to content
Internațional

Secretarul General al ONU face apel la un „angajament activ” în reducerea tensiunilor dintre SUA şi Iran

Minurso

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că îşi va continua „angajamentul activ cu actorii relevanţi” în eforturile de a reduce tensiunile dintre SUA şi Iran după atacul iranian cu rachete asupra a două baze din Irak care găzduiau forţe americane, ca ripostă la asasinarea de către Washington a generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, relatează DPA, citată de agerpres.

„Este datoria noastră comună să facem toate eforturile pentru a evita un război în Golf pe care lumea nu şi-l poate permite”, a precizat Guterres într-un comunicat.

Secretarul General al ONU şi-a reiterat de asemenea „apelul insistent la pace” lansat luni, când a cerut ambelor părţi „să oprească escaladarea”.

„Niciun american nu a fost rănit în atacurile de noaptea trecută”, a declarat miercuri Donald Trump la Casa Albă. Iranul „pare să dea înapoi” după loviturile aeriene din Irak, şi-a exprimat el satisfacţia, înconjurat de înalţi responsabili ai guvernului şi ai Pentagonului.

Totuşi, „drept răspuns la agresiunea iraniană, SUA vor impune imediat sancţiuni economice adiţionale împotriva regimului iranian”, a mai spus Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *