Secretarul general al PSD: Cred că este obligatoriu o alianţă PNL-PSD ţinând cont de contextul politic şi internaţional

Sursă foto: Partidul Social Democrat

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, îşi menţine părerea conform căreia PSD şi PNL ar trebui să de gândească în continuare la o guvernare comună, după alegerile parlamentare din acest an. Liderul social-democrat îşi exprimă speranţa că nu vor mai fi ”atacuri dure între PNL şi PSD”.

„Eu am spus ce cred eu, chiar dacă duc în derizoriu spunând mereu acelaşi lucru. Eu cred că este obligatoriu o alianţă PNL-PSD ţinând cont de contextul politic şi internaţional: avem Orientul Mijlociu este pe un butoi de pulbere, vedem ce se întâmplă la graniţa noastră cu Ucraina… Eu  cred că obligatoriu… Cine se gândeşte la viitorul acestei ţări. Dacă vrem să facem guverne aşa, că ne dorim noi unul sau altul, nu cred că e bine”, a afirmat Paul Stănescu, marţi, întrebat dacă mai vrea o coaliţie între cele două formaţiuni, în contextul în care oficialii liberaşi susţin că partidul are legitimitate să dialogheze cu formaţiunile politice de dreapta.
Stănescu a fost întrebat şi reprezentantul cărei formaţiuni ar urma să conducă Guvernul
„Noi vrem cu social-democrat, liberalii vor cu premier liberal… Sigur, asta discutăm atunci, că nu am ajuns acolo”, a răspuns el.
În ceea ce priveşte atacurile dintre cele două partide, liderul PSD susţine că speră ca acestea să înceteze: „Speranţa mea e să nu se mai întâmple atacuri dure între PNL şi PSD”.
Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, a declarat că, în contextul în care PSD este ”din ce în ce mai virulent şi mai critic”, iar partidele suveraniste discută despre o asociere între ele, PNL este cu atât mai ”legitimat” să discute cu formaţiunile de dreapta.
Noi credem că Partidul Naţional Liberal, în acest moment, este cu atât mai mult legitimat să poarte aceste discuţii cu cât vedem că, iată, în zona suveraniştilor se încearcă a se forma o asociere de partide, în zona stângă avem un PSD din ce în ce mai virulent şi mai critic, în mod evident că e nevoie de această discuţie”, a afirmat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: