Skip to content
Politică

Secretarul general Jens Stoltenberg, mesaj de bun venit pentru noul său adjunct, Mircea Geoană: „Abia aștept să lucrez cu tine la întărirea NATO”

News.ro

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, i-a urat un „bun venit călduros” lui Mircea Geaonă, proaspătul său adjunct, care a devenit primul român și, totodată, primul est-european ce ocupă a doua poziție reprezentativă din cea mai puternică alianță militară a lumii, potrivit b1.ro.

„Îi urez un bun venit călduros noului meu secretar general adjunct, Mircea Geoană! Abia aștept să lucrez cu tine la întărirea NATO. Vei duce mai departe moștenirea puternică lăsată de Rose Gottemoeller, o campioană a Alianței noastre transatlantice – ne lipsește tuturor”, a scris, joi seară, Jens Stoltenberg pe pagina sa de Facebook.

Așadar, Mircea Geoană și-a preluat, oficial, joi, mandatul de secretar general adjunct al NATO.

„Diplomatul român Mircea Geoană își preia poziția de secretar general adjunct al NATO. El este primul secretar general adjunct care provine din Europa Centrală și de Est”, se arată într-un comunicat al NATO, citat de Calea europeană.

Decizia ca Geoană să prea această funcție a fost anunțată în vara acestui an de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană drept următorul secretar general adjunct. Este un avocat ferm al legăturii transatlantice și va aduce o experiență îndelungată în calitate de om de stat și diplomat acestui post. El va fi primul român care va deține această poziție de rang înalt”, transmitea atunci Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană o înlocuiește astfel pe Rose Gottemoeller, din SUA, cea care a fost prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianței.

Până acum, funcția de secretar general adjunct al NATO a fost ocupată de oficiali din Olanda, Italia, Turcia, Canada și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *