Skip to content
Internațional

Secretarul general ONU consideră „imposibil” de rezolvat problemele lumii fără dialog între China şi SUA

Twitter

Secretarul general al ONU Antonio Guterres spune că sunt „imposibil” de rezolvat „problemele cele mai presante” precum încălzirea globală fără un dialog „eficient” între China şi Statele Unite, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt.

Cred că pentru secretarul general, este imposibil de a rezolva problemele cele mai presante în lume fără un dialog şi o cooperare eficientă între cele două ţări”, a declarat Stéphane Dujarric, întrebat la un briefing de presă, după anunţul Beijingului de a îngheţa cooperarea sa cu Washingtonul pe anumite domenii, între care şi schimbările climatice, scrie AFP, potrivit news.ro.

După vizita, în această săptămână la Taiwan a şefei deputaţilor americani Nancy Pelosi, Beijingul a lansat importante exerciţii militare în largul insulei.

Ministrul chinez al Afacerilor Externe a spus că suspendă cooperarea cu Washingtonul pe problema repatrierii migranţilor ilegal, precum şi în materie de justiţie, criminalitate transfrontalieră şi luta antidrog.

Casa Albă l-a convocat pe ambasadorul chinez la Washington. „Noi am condamnat operaţiunile militare ale Chinei, care sunt iresponsabile, contrare obiectivului nostru de lungă durată de a menţine pacea şi stabilitatea în Taiwan”, a indicat vineri purtătorul de cuvânt al administraţiei americane John Kirby.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *